Депутати міськради поділили чернівецьких дітей за політичними вподобаннями (ВІДЕО)

Депутати міськради поділили чернівецьких дітей за політичними вподобаннями (ВІДЕО)

22.04.2017, 13:48

Перетягувати гроші на свої округи депутати Чернівецької міськради традиційно взялися пізно увечері. І тут же з кишень повитягували зміни до програми ДМК, яких, як з’ясувалося, ніхто досі не бачив - ані чиновники, ані решта обранців. 

- Покажіть мені, з чим ви працюєте, з яким документом тоді. Якщо вам достатньо слів просто працювати, то мені цього недостатньо. Я хочу, щоб у мене був документ на руках, - заявив Василь Максимюк, депутат Чернівецької міськради.

Та й у департаментах кажуть, що бачили зовсім інший проект програми. 

- Сьогодні ось він збільшився до такої кількості. От за 5 хвилин, - наголосила Василина Маковійчук, начальниця управління Департаменту містобудівного комплексу Чернівецької міськради.

А відтак пан Ковалюк з голосу почав вносити різні пропозиції, де і який майданчик встановити. І всі їх депутати підтримували. А коли такі пропозиції вносили обранці, не причетні до пострегіоналівської політсили "Рідне місто" та їхніх сателітів у ратуші, то вони голосів не набирали. 

- Я взагалі пропоную внести на всі 42 округи дитячі майданчики, чому вибірково, - наголосив Олександр Ставчанський, депутат Чернівецької міськради?

А декому, за пропозицією Ковалюка, на окрузі мали б зробити навіть не один дитячий майданчик. І, за збігом обставин, це однопартієць Ковалюка та зять Чинуша Андрій Брязкало. 

- Я так розумію, що Головна, 190 і Головна, 204-Б, В, Г - це один округ, де депутатом є Андрій Брязкало. Я вважаю, що на цей рік, може, один дитячий майданчик, а інший - на наступний? Бо на інших округах немає, - заявив Олександр Ставчанський, депутат Чернівецької міськради.

А врешті так і проголосували - одним і дитячі майданчики, і спортивні, а іншим взагалі нічого. Навіть огороджувальний паркан навколо 22 школи заледве внесли до програми, хоч навколо проїжджа частина з активним рухом, а навчальний заклад відвідують майже півтори тисячі дітей. 

- Сьогодні відбулося ганебне: депутатський корпус поділив наших дітей за політичними вподобаннями, - наголосив Андрій Романчишин, депутат Чернівецької міськради.

- У нас є в місті хороші діти і погані діти, діти без депутатів і діти з поганими депутатами, і з дуже хорошими депутатами. Вибори на носі, - констатує Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

А поки депутати роздирали політичні дивіденди перед імовірними виборами на свої округи, у департаменті нагадали, що добре було б не забути про ті видатки, які незавершені з минулих років. 

Проголосували, щоправда, депутати лише за зміни до програми. 

- Найважливіше питання - це розподіл коштів, тому що коштів на це немає. Їх треба буде знімати з тих статей видатків, які у нас є в проекті, а наголосували сьогодні, слава Богу, декілька десятків мільйонів гривень, - зауважив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

А ось за гроші на усі депутатські забаганки - ні. Хоч, очевидно, що на все грошей у бюджеті розвитку не вистачить. 

- Не проголосували за виділення коштів на проектну документацію по продовженню реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту, а це призведе до того, що ми не зможемо претендувати на фінансування з державного бюджету, бо майже 70 мільйонів держава має намір вкласти в аеропорт, - підкреслив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Окрім того, не передбачили коштів на ремонт вулиць Хмельницького та Суворова, не дочекається нового асфальту цьогоріч і проспект Незалежності. Зате будуть нові дитячі майданчики - щоправда, лише на тих округах, де є "правильний" депутат. 

Джерело ТВА 
 
1