Депутати міськради не захотіли, щоб Чернівці придбали 20 автобусів для заміни недобросовісних перевізників

Депутати міськради не захотіли, щоб Чернівці придбали 20 автобусів для заміни недобросовісних перевізників

04.10.2016, 01:03

На ринку перевезень у Чернівцях існує негласний договір між перевізниками. Коли на конкурс подаються одні і ті ж перевізники, і конкуренції їм немає, тобто замінити їх ніким.

Про це під час брифінгу третього жовтня повідомив міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК. 

- Перевізники подавали на нас у суд для того, щоби скасувати наші вимоги до транспорту, обліку, інших додаткових умов щодо послуг, які, на нашу думку, вони мають надавати чернівчанам, - сказав О. Каспрук. - Апеляційний суд вони програли. Тобто конкурс буде проведено за новими умовами. Мені вже закидають, що я за щось не люблю "Багіру". Та я всіх люблю. Всіх чернівчан, всіх підприємців, які працюють у Чернівцях. Але коли проаналізувати - на дії цього перевізника сотні, якщо не тисячі скарг. Тож я вимушений вживати якихось заходів. Але на ринку перевезень я бачу такий негласний зговір між перевізниками. На конкурс подалися майже ті самі перевізники, що й раніше. Тобто на маршрути "Багіри", які вона обслуговувала, подалася тільки "Багіра". Жоден із перевізників – ні наш, ні приїжджий, - не подався. 

- Я пропонував депутатам альтернативу: давайте купимо 20 автобусів. Це всього-навсього десять відсотків від тієї кількості автобусів, які працюють в місті. Але це будуть наші, комунальні автобуси. І якщо якийсь десь перевізник не впорався з ситуацією, ми би його з маршруту забрали і поставили нашу техніку. Депутати це не підтримали. Наслідок – ми зараз не можемо знайти вирішення з тією ж "Багірою". Ну, вигнати її – і що далі? Припинити завтра перевезення на 19-му маршруті? Жоден інший перевізник з корпоративних їхніх домовленостей не поставить техніку на цей маршрут. У міста техніки нема. Тому я завжди казав: є справи, є слова. Коли деякі депутати від "Рідного міста" кричать, що я любіюю перевізників, я це демонструю своїми діями, що це не так. Я пропоную купити автобуси. Щоби була конкуренція, щоби був вплив. Щоб у випадку страйків ми могли забезпечити доставку людей у віддалені райони міста.

Джерело:  molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Пане міський голово, змініть умови конкурсу, щоб зайшли нормальні перевізники, потрібно підвищити вимоги до транспорту, а від депутатів-шкурників що ще можна чекати!

avatar

Чернівчанин

04 жовтня 2016 08:56

Так, депутати не проголосували за кошти, на закупівлю 20  автобусів, (за таку ціну наймовірніше російські ПАЗи) тому що депутати проголосували за те, щоб купити 27 -28 тролейбусів (наймовірніше шкода  -2000 р. випуску) Пріоритетним розвитком транспортом у м. Че, ми рахуємо - ел. транспорт. А зменшення кількості автобусів у центрі, збільшить конкуренцію, серед перевізників на околицях міста. 

А від дотримання законодавства, у сфері пасажирських перевезень, ніхто нікого не звільняв.

 

avatar

Бурега Ю

04 жовтня 2016 09:04

Всім відомо по якій процедурі і у скільки завищено Каспрук хоче придбати ці автобуси! Тому депутати на це не погодилися і не проголосували. А на російських ПАЗиках нехай мер їздить самий, а не роз'їзджає по місту на Toyota Prado з розходом палива 20-25 ліврів!

avatar

Революціонер

04 жовтня 2016 15:17