Депутати міськради не захотіли, щоб аби-хто вже не зміг побудувати у Чернівцях багатоповерхівку без дозволів

Депутати міськради не захотіли, щоб аби-хто вже не зміг побудувати у Чернівцях багатоповерхівку без дозволів

05.09.2017, 21:57

Проект рішення щодо обмеженого режиму використання та забудови земельних ділянок в існуючих районах (кварталах) міста повторно був винесений на розгляд депутатського корпусу.

 Обмежений режим використання та забудови земельних ділянок передбачає заборону розміщення в існуючих районах міста нових об’єктів будівництва (реконструкції) шляхом ущільнення забудови, без наявності затвердженої містобудівної документації – детального плану території.

 Проектом рішення також передбачено, що обмеження не застосовуються до будівництва садибних житлових будинків; квартирної малоповерхової житлової забудови з щільністю населення кварталу менше 180 люд/га, крім територій в межах центрального історичного ареалу; об’єктів соціального, культурного та побутового обслуговування населення; об’єктів будівництва комерційного (торгового) призначення з торговою площею до 300 м.кв.

 «Цей проект рішення – наша спільна позиція, спільні напрацювання департаменту містобудівного комплексу та депутатів міської ради . Його прийняття сприятиме наведенню порядку в цій сфері, коли аби-хто вже не зможе в різних мікрорайонах міста побудувати багатоповерхівку без дозволів, відповідної містобудівної документації», – сказав міський голова Олексій Каспрук.

 Обранці не підтримали даний проект рішення, «за» проголосувало 16 депутатів. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

1