Депутати вирішуватимуть, що робити з Михайлішиним о 16.00

Депутати вирішуватимуть, що робити з Михайлішиним о 16.00

02.12.2013, 18:34

У Чернівецькій міській раді замість сесії розпочалася погоджувальна рада, на якій зібралося 23 депутати усіх фракцій. Повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Опозиція вимагає проведення сесії, на якій розглядатимуть звернення до уряду та президента з приводу дій "Беркута".

Друге питання, яке пропонують розглядати депутати міської ради, це озвучені вимоги на чернівецькому євромайдані — відставка Михайлішина.

Сам Михайлішин заявив, що сесія відбуватиметься завтра, бо проводити її сьогодні немає юридичних підстав.

- З приводу мого звільнення, якщо я комусь не подобаюсь, то скажу, що робити це потрібно законно, - заявив Віталій Михайлішин. - Це питання має бути виставлене на сайті міської ради та надруковане у газеті "Чернівці" за 21 день до сесії. Тоді його можна розглядати.

Депутати одностайні з приводу звернення до "Беркуту". Але не можуть дійти згоди щодо звільнення Михайлішина.

О 14.00 Депутати Чернівецької міської ради знову зібралися на засідання погоджувальної ради.

Про це передає кореспондент molbuk.ua

Обранці завершили погоджувальну раду, котру розпочали о 12.00. Засідання пройшло емоційно. Опозиція вимагала провести сесію сьогодні. Натомість секретар міськради Віталій Михайлішин заявив, що сесія відбуватиметься завтра, бо проводити її сьогодні немає юридичних підстав.

Разом з тим, обранці заявляли, що проводити сесію сьогодні неможливо, бо для кворуму не вистачить депутатів.

Нагадаємо, опозиція міськради вимагає проведення сесії, на якій розглядатимуть звернення до уряду та президента з приводу дій "Беркута" та питання щодо відставки Михайлішина.

Тим часом на чернівецькому євромайдані вимагають сесії міськради.

На мітингу на Центральній площі, де зараз понад чотири тисячі мітингувальників, вимагають сесії міської ради.

До людей звернувся голова фракції ВО "Батьківщина" у міській раді Олексій Каспрук.

"Зараз вимагаємо відставки уряду Азарова, імпічменту Януковича, а також відставки секретаря міської ради Віталія Михайлішина. Адже Віталій Михайлішин вимагав знести наметове містечко. В ратуші є 35 депутатів і немає жодної перешкоди припинити перерву, розпочати роботу сесії і приймати рішення", - заявив Олексій Каспрук.

Активіст чернівецького євромайдану Тарас Прокоп заявив, що о 14.00 мітингувальники вимагатимуть сесії міської ради. Частина людей перейде до міської ради, частина - залишиться на площі біля пам’ятника.

Нагадаємо, що вже впродовж двох днів депутати не можуть зібратися на сесію міської ради.

Погоджувальна рада вирішила призначити позачергову сесію Чернівецької міської ради сьогодні, на 16:00.

За повідомленням кореспондента vidido.ua, до мітингувальників під Ратушею вийшов депутат міської ради Олексій Каспрук і оголосив це рішення.

Він зазначив, що на сесії розглянуть питання щодо вимог чернівчан про відставку уряду, Президента та секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина.

Джерело: molbuk.ua та vidido.ua

Міськрада може відправити секретаря у відставку, – губернатор Буковини

Своє ставлення до вимоги народного віча у Чернівцях відправити у відставку секретаря та виконком Чернівецької міської ради 2 грудня на брифінгу висловив голова ОДА Михайло Папієв.

Про це повідомляє власкор IA ZIK.

«Ми живемо в демократичній країні, люди можуть висловлюватися. У мене є звернення від Буковинського віча. Є різні позиції та точки зору. Є органи місцевого самоврядування, які уповноважені вирішувати це. Хай там різні політичні сили пропонують свої формати рішень, а органи самоврядування хай приймають рішення. І те рішення, яке набере найбільшу кількість голосів, набуде чинності», – заявив голова ОДА Михайло Папієв.

З власних джерел IA ZIK стало відомо, що Михайло Папієв 1 грудня мав зустріч з фракцією ПР у міській раді, де звернув увагу, що рішення про відставку секретаря міської ради Віталія Михайлішина має бути прийнято із дотриманням правової процедури.

1