Таки кондитерська для дружини? Федорук розкритикував депутатів міськради, які проміняли «Українську книгу» у центрі Чернівців на чергову 'наливайку'

Таки кондитерська для дружини? Федорук розкритикував депутатів міськради, які проміняли «Українську книгу» у центрі Чернівців на чергову "наливайку"

20.06.2019, 14:23

Чернівецька міська рада не змогла підтримати електронну петицію Оксани Драчковської щодо збереження книгарні та культурно-мистецького центру "Українська книга".

Як повідомляє molbuk.ua, у проекті рішення щодо петиції пропонувалося заборонити змінювати цільове призначення об’єкту на Центральній площі до 15 грудня 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що У віджатій у міста ''Українській книзі'' новий власник планує відкрити кондитерську для дружини, - Артем Жук

На початку розгляду цього питання на сьогоднішній сесії представниця автора петиції Тетяна Шепелько зауважила, що має одну пропозицію до тексту проекту рішення.

"Єдине уточнення – громадськість просить, щоб цільове призначення "Української книги" не змінювалося до кінця оренди, а не до того терміну, до тої дати, що зазначена у проекті рішення. Тому що ми знаємо, що оренда може бути пролонгована, і я як представник автора петиції, прошу виключити в проекті рішення ці слова "до 2020 року", – повідомила вона.

Тоді представники фракції "Рідне місто" запропонували відправити це питання на довивчення.

Міський голова Олексій Каспрук запропонував депутатам підтримати пропозицію Шепелько голосуванням, однак рішення з цього приводу не вдалося ухвалити. "За" проголосували 13 обранців.

Крім того, міськрада не дала достатньо голосів для того, щоб зняти це питання з розгляду та повторно розглянути на червневій сесії.

За рішення у цілому проголосували лише 8 депутатів, після повторної спроби голосування було 16 голосів, рішення не прийнято.

"Повторять долю "Кобзаря". Книгарні й мистецькі центри нам не потрібні", – сказав Олексій Каспрук.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях замість книгарні "Українська книга" може з'явитися чергова "наливайка".

Пізніше електронна петиція щодо збереження книгарні назбирала необхідну кількість голосів.

У відповідь на цю петицію міськрада створила проект рішення, яким пропонується включити приміщення міської комунальної власності за адресою вул. Емінеску Михая, 2 – Центральна площа, 10, яке орендує Чернівецька міська громадська організація "Інститут розвитку міста Чернівці", до переліку об’єктів міської комунальної власності, які не підлягають приватизації.

Окрім того, департаменту розвитку пропонується не надавати згоду на зміну цільового призначення орендованого приміщення за адресою вул. Емінеску Михая, 2 – Центральна площа, 10 до 15.12.2020 року.


Народний депутат України Микола Федорук розкритикував позицію депутатів Чернівецької міської ради:

Я цілком підтримую позицію активних мешканців та міського голови Олексія Каспрука, які вважають, що культурно-мистецький центр «Українська книга», а також інші книгарні мають бути збережені. Переконаний, що в такому мультикультурному місті як Чернівці, книгарні не мають перетворюватися у чергові «наливайки» на догоду окремим містечковим політиканам. Впевнений, що наше місто не має жодного права втратити своє історичне обличчя освіченості.

1