Депутати міськради імітували турботу про людей. 'Свободі' так сподобалось прикидатися, що вона і далі планує піаритися на тарифах

Депутати міськради імітували турботу про людей. "Свободі" так сподобалось прикидатися, що вона і далі планує піаритися на тарифах

21.07.2016, 00:45

Чернівецька міська рада ухвалила звернення до Кабінету міністрів, Верховної Ради, президента України та НКРЕКП з проханням скасувати дію постанови Кабміну щодо підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, за відповідне питання, яке ініціювала фракція "Батькіщина", сьогодні на позачерговій сесії міськради проголосували 30 депутатів.

Депутат від "Батьківщини" Юрій Бурега зачитав текст звернення з трибуни у сесійній залі і зазначив основні вимоги міськради, назвавши затверджені НКРЕКП тарифи соціально несправедливими.

Пізніше на розгляд депутатів кілька разів виносилася пропозиція депутата"Свободи" Андрія Ілюка щодо встановлення мораторію до 1 жовтня цього року на введення в дію підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги. Водночас депутат запропонував заборонити нарахування по розрахунках з 1 липня та стягнення з населення у м. Чернівцях за несвоєчасне внесення плати житлово-комунальні послуги.

На це міський голова Олексій Каспрук відреагував реплікою, що у випадку ухвалення такого рішення комунальні підприємства Чернівців отримають лише збитки.

"Найменше, хто зацікавлений у піднятті тарифів є міський голова. Але ми, на жаль, маємо жити в реальних умовах. Я розумію, що таке рішення ні до чого не призведе, тому що це не наші повноваження, а повноваження Національної комісії і уряду – визначати ціни на газ, електроенергію. Але таким рішенням ми зможемо просто зробити все, щоб наші підприємства не були готові до опалювального сезону, не була виплачена зарплата. Тому, я вважаю, що свою позицію ми маємо висловити, але приймати рішення, які суперечать законодавству і просто призведуть до колапсу в наших комунальних підприємствах, я вважаю недоцільним", - зауважив Каспрук.

Проте депутати відмовились ухвалити пропозицію Ілюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецькі депутати не захотіли витрачати міські гроші на низькі тарифи для чернівчан

Згодом обранці сформулювали вимогу до центральних органів влади:"Звернутися до Кабміну, НКРЕКП, президента України та Верховної Ради України з проханням зупинити дію постанови №315 Кабміну від 27.04.2016 щодо підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги до офіційного оприлюднення економічно обгрунтованої складової ціни на газ".

"За" проголосували 30 депутатів.

У партії "Свобода" продовжуватимуть наполягати на встановленні мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Чернівцях.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив керівник фракції "Свобода" у Чернівецькій міськраді Андрій Ілюк.

"Оскільки, на цій сесії міськради не вдалось припинити тарифний терор в місті. Спільно з колегами з "Батьківщини" та "Самопомочі" підготував проект рішення про встановлення мораторію на підвищення цін та тарифів на житлово-комунальні послуги в Чернівцях на наступну сесію", - повідомив депутат.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Молодцы Свободовцы .!!! Яценюк и антинародная банда Навозный Фронт развалила Украину и сделала всех нас нищими!!!  Скоро будем жрать на мусорках а пенсионеры вымрут . Вот такая реформа от брехуна Яценюка!!!  

avatar

Молодцы Свобода!!!

21 липня 2016 00:34