Депутати міської ради не захотіли підтримати комунальні підприємства Чернівців

Депутати міської ради не захотіли підтримати комунальні підприємства Чернівців

24.01.2017, 19:15

На черговому засіданні сесії міської ради більшість депутатів проголосували проти внесення до порядку денного програми підтримки комунальних підприємств міста. Більшість депутатів кажуть: виділять кошти підприємствам, коли зможуть вивчити їхню фінансову ситуацію, міський голова відповідає: якщо з міського бюджету не компенсувати різницю в тарифах, підприємства не зможуть працювати.

Василь Максимюк, депутат міської ради: Не в усіх комунальних підприємств розроблені стратегічні плани розвитку, але є низка причин, які виникли не з вини комунальних підприємств. Ми готуємо проект рішення про наглядові ради, де громадськість братиме участь в управлінні ними. Але я б все ж просив включити до порядку денного програму підтримки комунальних підприємств.

Нагадаємо: Чернівецька міськрада ухвалила мораторій на підвищення вартості проїзду у громадському транспорті: Каспрук каже, що депутати порушують законодавcтво, а Бешлей ще й брехло

Василь Продан, депутат міської ради: Коли мова йде про більше ніж 100 мільйонів, я би пропонував розглянути це питання лише після того, коли на підприємствах будуть створені наглядові ради. І тоді депутатський корпус розумітиме, що відбувається.

Олексій Каспрук, міський голова: Василь Сафронович, ви також відноситесь до депутатів , які зацікавлені у тому, щоб господарка міста рухнула. Всі проекти рішень були опубліковані вчасно, але не приймались. Почався новий бюджетний рік, всі тарифи затверджені, вони затверджені у минулому році. І за цей час зросла і вартість електроенергії, і заробітна плата. І зростання мінімальної заробітної плати в тарифі – не враховане. І тому сьогодні стоїть питання забезпечення життєдіяльності в місті. І водоканал сьогодні не здатний повністю  виконати свої зобов’язання перед Обленерго і мова сьогодні іде навіть про можливе блокування рахунків. І неприйняття рішення призведе до того, що в місто буде обмежено подачу води. Готові брати на себе відповідальність? Беріть. Нагадую, що голосування персональне.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Яка різниця поіменне чи не поіменне голосування ? Чернівчани добре знають хто входить в групу запроданців, і якщо питання стосується покращення життєзабезпечення міста то вони будуть голосувати проти.

avatar

!!!

25 січня 2017 04:39