Землі запасу Чернівців дерибанять між своїми

Землі запасу Чернівців дерибанять між своїми

27.08.2011, 21:59

Сесія Чернівецької міської ради, яка працювала 26 серпня, надала в оренду на 5 років земельну ділянку під гараж раднику міського голови Борису Руснаку, - повідомляє molbuk.com. Мешкає Борис Артемійович на вулиці Достоєвського, де тепер матиме металевий гараж. Як нагадали на сесії деякі депутати, згідно з положенням про гаражі, затвердженим сесією попереднього скликання, у Чернівцях ділянки із запасу під гаражі виділяються лише інвалідам, які самостійно керують авто. Чи має інвалідність заслужений юрист України Борис Руснак, на сесії не повідомлялося. Борис Руснак працює радником міського голови з квітня цього року. Активний учасник кампанії зі звільнення з посади мера Миколи Федорука – в інтерв’ю неодноразово звинувачував міського голову у порушеннях закону, авантюризмі та небажанні домовлятися з депутатами. Після звільнення Федорука став працювати у мерії.

Додаткових п’ять соток для обслуговування житлового будинку отримав також заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Гайнічеру. Відповідне рішення прийняла сесія Чернівецької міської ради 26 серпня. Земельну ділянку чиновник отримав у користування терміном на п’ять років. П’ять соток виділили із земель запасу міста.

Водночас сесія Чернівецької міської ради провалила голосування за затвердження охоронних зон пам’ятників і монументів на території міста. І це після включення ансамблю колишньої резиденції митрополитів Буковини та Далмації до списку культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Проект рішення пройшов схвалення у депутатів, проте у цілому затвердити його не вдалося. Підтримали проект лише 29 обранців, 22 не брали участі у голосуванні.

-Голосування стало несподіванкою, - каже начальник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради Олена Пушкова. – Адже ж домовилися, що рішення пройде. Тепер, за словами чиновника, через таке рішення депутатів у місті можна буде і будувати на Центральній площі, і встановлювати будь-які пивні намети на площах.

Нагадаємо, раніше затвердити охоронні зони пам’ятників депутати не поспішали через конфлікт між розважальним закладом «Сорбонна» та відділом охорони культурної спадщини. Нещодавно поряд пам’ятником Юрію Федьковичу на вулиці Університетській з’явилися два нові літні майданчики «Сорбонни», які встановив депутат Чернівецької міської ради Анатолій Чесанов. У проекті рішення депутату-бізнесмену пішли на поступки - межі охоронної зони пам’ятника Федьковичу значно зменшили. Тому що завадило депутатам прийняти важливе для міста рішенні, залишається загадкою.



КОМЕНТАРІ (1)

Що хочуть новоспечені чернівецькі бандюковичі, те і роблять. Ось чому їм не підходив Федорук, ось чому вони бояться міського референдуму про розпуск міської ради. Більшість депутатів міськради це дерибанщики і злодії.

avatar

Юрій

30 серпня 2011 18:20