Депутати Чернівецької облради не захотіли розглядати питання мораторію на будівництво ГЕС на Дністрі

Депутати Чернівецької облради не захотіли розглядати питання мораторію на будівництво ГЕС на Дністрі

02.10.2017, 22:00

На розгляд позачергової сесії облради поставили питання запровадження мораторію на будівництво ГЕС на Дністрі.

Питання було включено до порядку денного, але депутат від "Опоблоку" Дмитро Павел при формуванні порядку денного запропонував зняти його відправити на доопрацювання, мовляв, немає висновку профільної енергетичної комісії. Питання перенесли на наступну сесію. (Для довідки: за програмою розвитку гідроенергетики до 2026 року заплановано будівництво каскаду 6 ГЕС на Дністрі, в тому числі в районі забору води для 250 тисяч мешканців Чернівців).

Громадськість, депутати, місцева та центральна влада мають усвідомлювати, що забудова Дністра малими ГЕС може призвести не лише до погіршення якости води у річці та підвищити вологість навколишнього середовища, але й до загибелі реліктових видів рослин, цінних видів риб, які не матимуть можливости природнім способом підніматися через греблі у місця нересту. Крім того, ймовірним є затоплення тисяч гектарів земель, у тому числі й сільгосппризначення, можуть бути затоплені житлові забудови.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Хто виносить це питання на нашу облраду? Хто це прокинувся і вирішив попіаритись? Усі сусідні області давним-давно його обговорили і сказали своє слово. Так само екологічні організації, науковці. Зате наша облрада як завжди - у свинячий голос.

avatar

хто це піариться?

03 жовтня 2017 15:37