Депутати Чернівецької облради втекли з сесії, як за часів Папієва-Галиця (+коментар Михайла Павлюка)

Депутати Чернівецької облради втекли з сесії, як за часів Папієва-Галиця (+коментар Михайла Павлюка)

02.04.2015, 19:22

Депутати Чернівецької обласної ради на розгляді питання про зміни у регламент роботи взяли перерву, після якої не змогли набрати кворуму.

Про це з сесії повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Пропозиція, яку озвучив депутат облради Михайло Павлюк, про внесення в регламент пункту про поіменне голосування на кожній сесії не змогла набрати необхідної кількості голосів.

Тільки 49 депутатів Чернівецькоі облради підтримують ідею поіменного голосування (треба більше 53). Сьогодні на сесіі озвучив пропозиціі комісііі з правових питань... Про це повідомив депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк. Пропонував це на комісіі ще місяць назад. ЗМІ, НГО інші зацікавлені неодноразово про це говорили. Саме цікаве, що унормувати це депутати поки не хочуть, а з голосу, коли комусь потрібно бравадно пропонують. Відкритість та доступність результатів голосування Ради на постійній основі - умова децентралізаціі та успішних реформ. Як же ж важко вичавити совок та кулуарність? Питання перенесено на наступну сесію. Час одуматися ще є...

Після цього депутати запропонували зробити перереєстрацію. Було лише 52 зареєстрованих депутатів. Голова оголосив 10-хвилинну перерву.

Через десять хвилин зареєструвалися 45 депутатів. Після цього в засіданні сесії оголошено перерву. Про дату наступного пленарного дня буде оголошено наступного тижня.

Нагадаємо, такий метод  роботи, коли депутатська більшість ради обрана ще за часів Януковича, прагнула уникнути розгляду незручних питань, кілька разів застосовувався при губернаторі Папієві. Тоді депутати просто тікали із зали, залишаючи опозицію наодинці з суспільними проблемами. 

1