Депутати Чернівецької обласної ради зберуться сьогодні о 20.00 на Центральній площі, щоб обговорити ситуацію в Україні

Депутати Чернівецької обласної ради зберуться сьогодні о 20.00 на Центральній площі, щоб обговорити ситуацію в Україні

01.03.2014, 20:36

Про це BukNews повідомили депутати Чернівецької обласної ради Руслан Мельник і Михайло Павлюк. 

- На 20 год. піду на Центральну площу Чернівців для зустрічі з однодумцями й усіма буковинцями, які стурбовані ситуацією в Криму та Україні, - сказав депутат Михайло Павлюк. 

Близько сотні чернівчан зібралися о 20.00 на Центральній площі і обговорюють план дій в умовах російської окупації. Наразі домовилися вивести якомога більше людей завтра, 2 березня, о 12.00 на віче біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Чоловіки також обговорюють можливість патрулювання вночі вулиць міста. Підприємці готові завтра зранку об'їхати на своїх авто з гучномовцями місто, щоб повідомити чернівчанам про збори о 12.00.

Представників політичних партій на площі немає. Були лише представники Громадської координацйної ради Чернівецького Євромайдану і Правого сектора. Між городянами і представником Правого сектора виникла словесна перепалка через взаємне непорозуміння. Провідник обласної організації «Тризуб» імені Степана Бандери Володимир Рясов емоційно закликав молодих чоловіків не займатися самодіяльністю, бо Буковині поки нічого не загрожує. Люди, серед яких багато жінок, говорили, що їх обурює пасивність, з якою себе поводять організовані політики. Наприклад, особисто вони нічого не знали про завтрашнє віче о 12 годині. І багато чернівчан також.   Тому хочуть допомогти, а не займаються самодіяльністю.  

Депутати обласної ради, які запросили людей на площу радитися, пішли до приміщення Чернівецької обласної ради, щоб там обговорити питання скликання завтра позачергової сесії обласної  ради. 

Рада обласного обєднання «Майдан», нагадаємо, скликає віче для дотримання миру і спокою в краї.

У неділю, 2 березня, на Центральній площі Чернівців скликається віче з метою підтримки миру, злагоди і спокою на Буковині та в Україні.

Початок о 12 год. Запрошуються всі небайдужі.

1