Депутати Чернівецької обласної ради примусили чиновників ОДА розглядати зміни до обласного бюджету для потреб громад

Депутати Чернівецької обласної ради примусили чиновників ОДА розглядати зміни до обласного бюджету для потреб громад

27.03.2019, 22:41

Сьогодні, 27 березня, під головуванням керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна відбулось пленарне засідання 30-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання. Т

ак, на вимогу депутатів Чернівецька обласна державна адміністрація внесла на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік». Зміни, внесені обласною радою до основного фінансового документу краю, уможливлять якнайшвидше надходження бюджетних асигнувань, передбачених для соціально-економічного розвитку територіальних громад сіл, селищ та міст області, оновлення матеріально-технічної бази комунальних закладів та установ обласної ради медичного, освітнього та культурного профілю, а також продовження ремонтно-будівельних робіт на об’єктах незавершеного будівництва соціальної сфери.

Цим же рішенням депутати обласної ради передбачили й фінансування робіт зі спорудження у м.Чернівцях пам’ятника загиблим за свободу та незалежність України Героям Небесної Сотні.

Також учасники пленарного засідання крайового парламенту затвердили Комплексну програму з охорони навколишнього середовища «Екологія» у Чернівецькій області на 2019-2021 роки та внесли зміни до обласної Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» на 2019-2021 роки, Комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернівецької області на 2016-2020 роки, Комплексної програми молодіжної політики у Чернівецькій області на 2016-2020 роки та Комплексної програми «Власний дім» на 2016-2020 роки.

Відтак депутати обласної ради заслухали та взяли до відома інформацію про результати діяльності органів прокуратури Чернівецької області у 2018 році, ознайомились з результатами виконання та станом виконання низки комплексних і регіональних програм, а також розглянули низку інших питань, важливих для стабільної життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області.

У роботі пленарного засідання 30-ї сесії Чернівецької обласної ради взяли участь народні депутати України Іван Рибак, Альона Шкрум та Максим Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На будівництво і встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні у Чернівціях планують виділити 1,5 млн. грн.

На 30-й сесії обласної ради. Вважаю, що сьогодні депутати показали без перебільшення високий клас та довели, що направду захищають інтереси та опікуються потребами буковинців понад усе, - прокоментував перебіг сесії та ухвалені на ній рішення голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. - Власне, народні обранці наполягли на тому, аби Чернівецька ОДА подала на розгляд сьогоднішньої сесії питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік», внесли це питання до порядку денного, оперативно розглянули його на засіданні постійної бюджетної комісії під час перерви та прийняли відповідні зміни. 

- Так, завдяки принциповій позиції депутатського корпусу територіальні громади нашого краю вчасно отримають бюджетні асигнування на соціально-економічний розвиток, а обласні комунальні установи – на оновлення своєї матеріально-технічної бази. Завдяки прийнятому рішенню уже найближчим часом належні суми бюджетних коштів будуть спрямовані для продовження ремонтно-будівельних робіт на довгобудах та об’єктах незавершеного будівництва (у тому числі і у багатостраждальному перинатальному центрі), а також для реалізації заходів комплексних та регіональних програм у сфері освіти і науки, охорони здоров’я та культури.

- Окремим рядком в обласному бюджеті депутати передбачили й кошти для спорудження у столиці Буковини пам’ятника Героям Небесної Сотні, які віддали свої життя на Майдані за свободу і демократію.

-  Дякую усім депутатам за плідну роботу й за те, що незважаючи на усі політичні розбіжності, буковинські народні обранці об’єдналися довкола вирішення нагальних питань розвитку нашого краю, - сказав Іван Мунтян. 

1