Депутати Чернівецької міськради виділили 9 мільйонів гривень на свій фонд і запевняють, що  це не під вибори: Каспрук обіцяє  вето

Депутати Чернівецької міськради виділили 9 мільйонів гривень на свій фонд і запевняють, що це не під вибори: Каспрук обіцяє вето

04.06.2015, 18:42

Депутати Чернівецької міськради виділили 9 мільйонів гривень з міського бюджету на створення "Фонду на виконання депутатських повноважень".

На черговій сесії міськради, четвертого червня депутати затвердили Програму "Фонд на виконання депутатських повноважень". 

Нею передбачили виділити з бюджету 2015 року додаткові дев'ять мільйонів гривень.

Гроші підуть "на виконання депутатських повноважень".

За створення ""Фонду на виконання депутатських повноважень", який передбачає виділення з міського бюджету 9 мільйонів гривень на виконання обіцянок обранців, голосувало найбільше оточення екс-регіоналів і "тушок".

Такий висновок випливає із результатів поіменного голосування, які журналісти molbuk.ua отримали з власних джерел.

Жодного голосу за це питання не віддали представники фракції "Народний Фронт". Натомість троє депутатів "Свободи" проголосували "за".

Депутати Чернівецької міськради вважають звичайним співпадінням те, що виділення додаткових 9 мільйонів на створення депутатського фонду відбулося напередодні ймовірних місцевих виборів.

Про це журналісту molbuk.ua повідомила депутат Ірина Зрибнєва.

- Такий фонд існував ще у період з 1998 по 2005 роки, - пояснює каже вона. - Потім його скасували, бо вибори були за пропорційною системою. А зараз ми його відновлюємо. Те, що ми прийняли таке рішення у рік виборів, звичайне співпадіння. Просто цього року йде значне перевиконання доходів міського бюджету. Тому назріло таке питання.

Нагадаємо, за умовами рішення про створення "Фонду на виконання депутатських повноважень", кожен депутат перед наступними виборами отримає додатково на виконання своїх передвиборчих обіцянок по 150 тисяч гривень. Ці кошти він може використати на своєму окрузі з ініціативи громади.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук готовий накласти вето на рішення депутатів про створення "Фонду на виконання депутатських повноважень". 

Про це Каспрук заявив на сесії міськради у четвер, пише molbuk.ua

Мер зазначив, що доцільніше було би витратити ці дев'ять мільйонів з міського бюджету на створення комунальної цифрової лабораторії для прийому аналізів та діагностики.

"Що стосується ефективності використання коштів. Я вважають, що дев'ять мільйонів гривень - це великі гроші для міського бюджету. Ми можемо використати їх на багато потреб, які принесуть користь громаді", - сказав Каспрук.

"Наприклад, місту потрібно закупити цифрову сучасну лабораторію для прийому аналізів та діагностики. Тому що сьогодні чернівчани ходять по приватним лабораторіям і платять багато грошей за аналізи. Ми можемо зробити подарунок громадянам і купити таку лабораторію. І щоб будь-який мешканець міста міг хоча б раз на рік здавати якісь серйозні аналізи у комунальній лабораторії. Орієнтовна вартість її десять мільйонів гривень", - додав Каспрук.

molbuk.ua

1