Депутати Чернівеьцкої міськради хочуть звільнення Гонтарєвої

Депутати Чернівеьцкої міськради хочуть звільнення Гонтарєвої

26.01.2017, 14:03

21 сесія міської ради VІІ скликання розпочалася сьогодні у Ратуші

У порядку денному багато дискусійних питань. Зокрема, про надання гарантії Чернівецької міської ради для забезпечення виконання боргових зобов’язань комунальному підприємству «Чернівецьке тролейбусне управління» за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). 

Нагадаємо, це питання вже не один тиждень обговорюють не лише депутати, але й чиновники та громадські активісти. Думки щодо цього питання розділилися. Одні вважають, що кредит - це добра нагода позбутися проблеми з несправним електротранспортом надовго. Інші ж вважають, що кредит - це ярмо, з яким впоратися буде не під силу. 

Також говоритимуть на сесії сьогодні про надання гарантії Чернівецької міської ради для забезпечення виконання боргових зобов’язань міському комунальному підприємству «Чернівцітеплокомуненерго» за кредитом Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО).

Але перед початком розгляду питань, голова фракції ВО "Свобода" у міській раді Андрій Ілюк запропонував депутатам прийняти звернення до Президента України щодо звільнення з посади голови Нацбанку Валерію Гонтареву. Депутати погодилися про це поговорити.

Згодом депутати міськради ухвалили Звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабміну.

Депутати вважають, що саме В.Гонтарева відповідальна стрімку девальвацію гривні, зменшення валютних запасів України та зубожіння населення.

"За" проголосували 27 депутатів із присутніх 37.

Загалом у порядку денному 33 позиції. Зокрема, заплановані питання про погодження Концепції розвитку парків "Жовтневий" та ім. Т.Шевченка, про добровільне об’єднання територіальних громад і т.д.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Панове депутати! Це ж не ваші повноваження. Займайтесь каналізацією, сміттям, дорогами.

avatar

Юрій

27 січня 2017 11:17