Депутати Чернівецької міської та Першотравневої районної в Чернівцях рад додали клопоту прокурору Павлюку

Депутати Чернівецької міської та Першотравневої районної в Чернівцях рад додали клопоту прокурору Павлюку

05.02.2014, 20:04

5 лютого 2014 року п'ятнадцять депутатів Чернівецької міської ради із опозиційних фракцій «За Батьківщину» та ВО «Свобода»,  які залишаються на позиції захисту Конституції, конституційного ладу, прав та свобод людини, демократії та виступають проти диктатури та узурпації влади, виконуючи вимоги Декларації про проголошення Народної Ради України, об’єдналися в депутатську групу «Народна рада м.Чернівці». 

Обрано Президію Народної ради м.Чернівці, куди ввійшли депутати міської ради Ватаманюк Ю.П., Калмикова О.В., Каспрук О.П., Кривич М.О. та Стецевич О.І..

Склад дорадчого органу – виконавчого комітету  Народної ради м.Чернівці передбачається затвердити на наступному засіданні Народної ради.

Список депутатів міської ради, що входять до складу Народної ради м.Чернівці додається.

29  січня 2014 року була створена  Народна рада Першотравневого району  на зборах депутатів Першовтравневої районної ради. До її складу увійшло 26 депутатів з фракцій «За Батьківщину», «Свобода» та позафракційні. 30 січня цього року на позачерговій сесії Першотравневої районної ради було повідомлено про утворення депутатської групи «Народна рада Першотравневого району», як міжфракційного депутатського об’єднання в кількості 26 чоловік.

Першим документом новоствореного між фракційного об’єднання було звернення до голови Першотравневої районної в місті Чернівці ради В.Мельничука з пропозицією внести до порядку денного чергової сесії ради питання «Про визнання Народної ради України як колегіального уповноваженого представляти інтереси народу України».

Нагадаємо, у Чернівецькій області суд вже задовольнив 8 позовів прокуратури щодо рішень місцевих рад. Прокуратура оскаржила рішення органів місцевого самоврядування, оскільки на думку прокурорів вони суперечать Конституції України та вимогам чинного законодавства. Зокрема, в деяких рішеннях ішлося про визнання і створення органів – Народних рад. 

 Чернівецький окружний адміністративний суд скасував  рішення Вижницької, Путильської, Заставнівської, Першотравневої в м.Чернівці районних та Новодністровської міської рад.

Також суд прийняв ухвали про забезпечення позовів, заборонивши головам Сторожинецької, Садгірської у м.Чернівці районних рад, а також Сторожинецькому міському голові і їх заступникам підписувати та оприлюднювати окремі рішення сесій цих рад.

Загалом з 24 січня по 4 лютого органи прокуратури Буковини пред’явили 12 позовів щодо незаконних рішень районних та міських рад, із них 8 – судом задоволено у повному обсязі, інші перебувають на розгляді.

Проект рішення та список депутатів додаються.

1