Чернівецька міська рада прислухалася до поради Федорука й Бурбака, яка дозволить чернівчанам менше платити за тепло

Чернівецька міська рада прислухалася до поради Федорука й Бурбака, яка дозволить чернівчанам менше платити за тепло

30.12.2016, 20:13

Сьогодні депутати Чернівецької міської ради прийняли рішення, згідно якого з грудня цього року мешканці міста в оселях яких не встановлені лічильники тепла сплачуватимуть за опалення не за розрахунковою формулою, а на підставі середнього нарахованого показника для будинків у яких лічильники обліку тепла встановлені.

За відповідне рішення проголосували 30 міських обранців.

Чернівчани тепер платитимуть за тепло за середніми показниками лічильників, які є в місті. До того ж за грудень платіжки теж перерахують. 

- Ми фактично на сьогодні вже підпадаємо під постанову Кабміну, тому що встановлено вже більше 51% лічильників у місті, - зазначив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Нагадаємо, про те, що обіцяну урядом нову схему оплати за тепло у будинках, де немає лічильників, у Чернівцях можна запровадити колегіальним рішенням, під час спілкування з чернівецькими журналістами повідомили народні депутати України Максим Бурбак і Микола Федорук, пише www.buknews.com.ua

-       Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перебуваючи у Чернівцях сказав дослівно: ви маєте усі повноваження зробити це на місці. Після цього відбулася дискусія, кращі уми, світочі міської ради думають, як виконати пропозицію Гройсмана щодо обчислення тарифів на тепло, - розповів Максим Бурбак. 

-       Ми запропонували вихід – колегіальне рішення.  Це можна зробити! Гройсман сказав: ми надали можливість, ми не проти, робіть. НКРЕКП штрафувати за це не буде, - підтримав колегу народний депутат Микола Федорук. 

- Потрібно визнати, що місто надає можливість багатоповерхівкам, які не обладнані лічильниками, платити середній показник за таку ж квадратуру, як  у будинках, обладнаних такими лічильниками. І це цілком логічно! Тепер у міській раді повинні це затвердити. Я вважаю, що це має бути колегіальна відповідальність, - цитує www.buknews.com.ua слова Максима Бурбака. 

- Натомість у місто  тягнуть «Чернівецькі теплові мережі». Це  донецька фірма, яку тягне Куліш. Фірма, яка торгувала рибою, хоче продавати тепло не маючи ліцензії НКРЕКП. Це нонсенс! - обурюється лідер парламентської фракції "Народний фронт". 

- Продан таким чином відпрацьовує Кулішу. Хоча зі 192-х мільйонів гривень перевиконання міського бюджету,  отриманих завдяки бюджетній децентралізації Яценюка, можна було  обладнати тепловими пунктами кожну багатоповерхівку. Натомість депутати тепер голосують за тариф донецькій фірмі, - резюмували нардепи, повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua.  

Частково використано інформацію http://times.cv.ua/ та ТВА

1