Депутатська більшість Чернівецької міської ради розвалюється?

Депутатська більшість Чернівецької міської ради розвалюється?

26.09.2013, 20:24

Даруйте за каламбур - на грунті землі. Директор департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, депутат міської ради від Партії регіонів  Володимир Ніконов  з трибуни сесії зажадав, щоб його колега по більшості Олексій Редько – депутат фракції БЮТ (колишній член ВО «Батьківщина», якого виключили з партії з формулювання «за  зраду»), склав повноваження голови постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва та архітектури.

Якщо Олексій Редько  не зробить цього  добровільно, Володимир Ніконов пригрозив підготувати відповідний проект рішення і внести його на розгляд депутатів.

За словами пана Ніконова, останньою краплею, яка переповнила чашу його терпіння стало оприлюднення головою комісії інформації про депутів, які не з’явилися на засідання конфліктної комісії. Директор департаменту, який говорив також від імені ще кількох своїх колег-регіоналів, наполягає, що усі вони були відсутніми з поважних причин і пан Редько це знав.

Проте, якщо ця ситуація лише послужила емоційним приводом для публічного з’ясування стосунків між членами провладної більшсті, то корені протистояння значно глибші. Депутат Ніконов звинуватив колегу у намаганні втручатися в роботу департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин і спробі нав’язати йому власний порядок денний. З метою тиску на департамент Олексій Редько, за словами Володимира Ніконова, відмовлявся візувати важливі земельні проекти рішень, посилаючись на те, що департамент не приймає до розгляду ті питання, які лобіює особисто голова земельної комісії.

Віталій Михайлішин спробував погасити конфлікт, хоча відчувалося, що він на боці голови комісії. Як запевнив секретар міської ради, Олексій Редько подавав заяву про складання повноважень, але він її не прийняв.

Голова постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва та архітектури Олексій Редько також виступив з трибуни сесії. Він повністю заперечив всі звинувачення Володимира Ніконова. Інформацію про те, що він не візує документи назвав «брехнею». А також висловив вимогу призначити службове розслідування щодо директора департаменту містобудівного комплексу  і земельних відносин.

Про прихований конфлікт у середовищі регіонально-тушкованої більшості міської ради  свідчать заяви самих депутатів. Спочатку про те, що «нашим містом керує поверхнева маленька структура  "Рідне місто", заявив регіонал  Ігор Урсулян. Згодом, не пояснюючи причин свого незадоволення, вийти з фракції Партії регіонів погрожував інший регіонал Василь Ткач. До слова, той самий депутат, від імені якого, в тому числі,  сьогодні на сесії виступав Володимир Ніконов. Відповіддю на ці гучні заяви стала поява інформації про зустріч братів Бурбаків з депутатом міськради Ніконовим. Її зміст свідчив, що спрямована вона не так проти відомих опозиціонерів, як власне самого директора Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин і депутата міської ради від Партії регіонів.  

Хтось же постарався, щоб кинути тінь на впливового депутата? Нарешті сьогодні маємо черговий публічний конфлікт.

Сьогодні ж, 26 вересня, під час засідання сесії Чернівецької міської ради депутат В'ячеслав Кишлярук повідомив про вихід з фракції "Батьківщина". Про це інформує кореспондент vidido.ua, який перебуває на сесії. - Я вирішив для себе це ще раніше, - каже В. Кишлярук. - Відповідну заяву подам в секретаріат.

Схоже,  у стінах міської ради все чіткіше вимальовується політичний розклад, згідно з яким  дехто спробує вирушити в черговий похід за мандатами у 2015 році.

1