Депутатська більшість Сторожинецької райради оцінила суспільно-політичну ситуацію в Україні

Депутатська більшість Сторожинецької райради оцінила суспільно-політичну ситуацію в Україні

05.12.2013, 02:12

Звернення депутатів Сторожинецької районної ради VI скликання до Президента України, Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України жителів Сторожинецького району щодо суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні.

          Ми, депутати Сторожинецької районної ради VI скликання, що входять до депутатської більшості «Сторожинеччина: Розвиток, добробут, порядок» від імені своїх виборців уповноважені заявити наступне.

         Ситуація, яка виникла в державі напередодні та після проведення Вільнюського саміту не залишила байдужими всіх жителів Буковинського Підгір’я. Як виразники волі територіальної громади Сторожинецького району, ми висловлюємо свою стурбованість суспільно-політичною напругою в суспільстві внаслідок фізичної розправи підрозділу «Беркут» над учасниками мирного зібрання в Києві, що призвело до катастрофічної втрати іміджу України на світовій арені. Під загрозою виявилися незалежність держави та її територіальна цілісність.

        У цій надзвичайній ситуації, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями Сторожинеччини, ми не можемо залишатись осторонь цих подій. Сторожинеччина завжди була, є та має залишатись регіоном стабільності та зваженості рішень, регіоном без конфронтації та провокацій. Дотримуючись європейських демократичних принципів та керуючись прагненнями збереження миру та спокою в українському суспільстві, ми звертаємось:

 1. До Президента України Віктора Януковича, як гаранта Конституції України – вжити всіх заходів щодо незастосування сили проти мирних зібрань громадян та не допустити введення надзвичайного стану.

 2. До представників всіх політичних сил та громадськості – не допустити проявів радикалізму та вчинення протиправних дій.

 3. До Генеральної прокуратури України – в максимально стислі терміни провести об’єктивне розслідування силових конфліктів, що відбулись у місті Києві, з метою покарання винних і недопущення повторення подібних ситуацій.

 4. До правоохоронних органів Сторожинецького району – забезпечити охорону громадського правопорядку і недопущення силового протистояння під час проведення масових акцій, вчинення насилля над їх учасниками.

 5. До органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади Сторожинецького району – забезпечити спокій та стабільну життєдіяльність територіальних громад.

 6. До жителів Сторожинеччини – зберігати спокій та виваженість, не піддаватись на можливі  провокації та не вдаватись до протиправних дій.

 7. До Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради України – продовжити євроінтеграційний курс України та вжити всіх необхідних заходів для забезпечення підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

 Прийнято одноголосно на зборах депутатів Сторожинецької районної ради VI скликання

04 грудня 2013 року

На зборах були присутні 28 депутатів районної ради із 30, що входять до більшості «Сторожинеччина: Розвиток, добробут, порядок»

1