Депутатська більшість міськради може передати будівлю Нацбанку у Чернівцях комусь з підприємців, - мер

Депутатська більшість міськради може передати будівлю Нацбанку у Чернівцях комусь з підприємців, - мер

06.05.2019, 16:00
Міський голова Чернівців О. Каспрук у ході брифінгу заявив, що виступає проти передачі будівлі Нацбанку у Чернівцях громаді міста.

- Поки у нас депутатська більшість приймає рішення про передачу комунального майна, то я проти. Бо вони можуть передати будівлю комусь з підприємців, - пояснив мер.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук також прокоментував інформацію, яку поширюють, щодо подальшої долі цього приміщення. 
 
- Інформація про те, що усіх пенсіонерів мають "запхати" у відділення Ощадбанку на Центральній площі, не відповідає дійсності. Так само не відповідає дійсності, що хтось збирається забрати у міста будівлю Національного банку, - повідомив О. Каспрук.

- Будівля Нацбанку ніколи не належала територіальній громаді. Це державна власність, розпоряджається нею Кабмін. Я поки не прем'єр-міністр, тому сказати, кому уряд передасть цю будівлю, сказати не можу..., - додав міський голова.

- Чітко розумію, що це спеціальна банківська установа, в ремонт якої, в заходи безпеки, держава вклала десятки мільйонів гривень, якщо не сотні. Це пам'ятка архітектури. Чітко розумію, що найбільш ефективним використанням була б передача державному ощадному банку для розміщення центрального офісу в Чернівецькій області.

Що стосується офісу, який займає сьогодні Ощадбанк на вул. Героїв Майдану - велика офісна будівля. Вона б чудово підійшла для організації роботи центрального апарату Пенсійного фонду. Мова не йде про те, що будуть ліквідовуватися відділення в Садгорі і все решта, - зазначив мер міста.

Нагадаємо, народні депутати України Максим Бурбак та Микола Федорук запропонували передати будівлю Нацбанку у Чернівцях, яка знаходиться на Центральній площі міста, для розміщення там головного офісу Ощадбанку. 

 Джерело: https://pogliad.ua/ та сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Если Ощад как сказал Каспрук имеет  "на вул. Героїв Майдану - велика офісна будівля" то зачем Ощад переносить в здание бывшего НБУ на центральную площадь??? 

avatar

???

06 травня 2019 19:31

Та не всех пензионеров надо запихать хер знает куда -- на вул. Героїв Майдану -- по ближе к кладбищу. 

avatar

Чернівчанин

07 травня 2019 09:36