Депутата Білика з Чернівців хотіли взяти під варту, але суд лише заборонив йому виїзди за кордон

Депутата Білика з Чернівців хотіли взяти під варту, але суд лише заборонив йому виїзди за кордон

09.11.2016, 00:23

Печерський районний суд міста Києва застосував до депутата Чернівецької міськради Ростислава Білика запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це йдеться у відповідній ухвалі суду, який відбувся 25 жовтня, що оприлюднена на сайті Єдиного реєстру судових рішень, пише molbuk.ua

Зокрема суд вирішив частково задовольнити клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

"Застосувати до підозрюваного Білика Ростислава Романовича, українця, громадянина України, освіта вища, депутата Чернівецької міської ради, на даний час не працюючого, раніше не судимому, підозрюваному за ч. 4 ст. 160 КК України запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти на нього обов'язки, передбачені ч.5 ст. 194 КПК України, та зобов'язати його: за наявності здати на зберігання органу досудового розслідування паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну; прибувати за кожною вимогою суду, прокурора або слідчого; не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований без дозволу слідчого; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні", - йдеться в ухвалі суду.

Водночас судом визначено термін дії ухвали - до 23 грудня 2016 року.

Як відомо, Ростислав Білик підозрюється в організації підкупу голосів на виборчій дільниці у студмістечку в Чернівцях на місцевих виборах у 2015 році.

Тим часом, Депутат від фракції "Рідне місто" Чернівецької міськради Ростислав БІЛИК подав до суду на Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича щодо поновлення його на роботі на економічному факультеті.

Про це Ростислав Білик повідомив на засіданні регламентної комісії міськради Чернівців четвертого листопада, яка розглядала питання про невідвідування депутатом Ростиславом Біликом сесій міської ради, пише molbuk.ua

Зокрема, депутат згадав про це, коли пояснював, чому у нього з собою немає медичних довідок, які би підтверджували, що він не відвідував сесії через те, що тривалий час лікувався за кордоном. 

"Зараз тривають судові процеси по університету", - зазначив Р. Білик.

Інформацію про те, що Ростислав Білик справді подав до суду на вуз, підтвердив кореспондентові molbuk.ua перший проректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман ПЕТРИШИН:

- Я знаю, що має бути суд. І десь навіть прийшов лист у юридичний відділ, коли цей суд має відбутися, - сказав Роман Петришин. - З якою саме вимогою звернувся Р. Білик до суду – не знаю. Я лише знаю, що він подав до суду на університет. Чи через те, що ми його незаконно звільнили, чи з інших причин (бо він і в докторантурі був), - мені невідомо, це треба дочекатися рішення суду. Коли суд? Боюся помилитися, але, здається, це мало би бути десь зараз, у листопаді. 

На запитання, чи погодиться ректорат поновити Ростислава Білика на посаді у разі рішення суду на користь депутата, Роман Петришин не дав конкретної відповіді.

- Чи ми приймемо рішення суду, чи будемо подавати на апеляцію, - будемо бачити після рішення суду. У нас 26 членів ректорату. Я лише один із них, що вам думка одного? – сказав перший проректор ЧНУ.

Як відомо, Ростислав Білик до 2015 року працював в ЧНУ на півставки доцентом, а також був докторантом економічного факультету. У 2015 році його звільнили з посади доцента. А також через те, що вкінці чергового місяця не прозвітував про виконання плану роботи докторантом, депутат був виключений із докторантури.

1