Депутат  Чернівецької міськради вимагав 1200 доларів за вирішення питання щодо надання в оренду комунального майна

Депутат Чернівецької міськради вимагав 1200 доларів за вирішення питання щодо надання в оренду комунального майна

15.11.2017, 13:46

Працівники обласного Управління захисту економіки Нацполіції та прокуратури Чернівецької області задокументували факт вимагання та одержання правопорушником 1200 доларів США неправомірної вигоди. Гроші депутат отримував через посередника.

 

В межах провадження правоохоронці встановили, що депутат міської ради організував злочинну схему «додаткового заробітку». За вирішення питання щодо надання в оренду комунального майна він вимагав від місцевих мешканців «винагороду».

 

Так, 14 листопада, оперативники Управління захисту економіки в Чернівецькій області Нацполіції та слідчі обласної прокуратури затримали депутата та посередника під час отримання другої частини неправомірної вигоди - 600 доларів США.

 

Крім цього, під час документування злочинної діяльності даних осіб було задокументовано факт отримання першої частини хабара, а саме 600 доларів США, які фігуранти отримали за сприяння у перемозі в конкурсі щодо оренди комунального майна.

 

Санкція ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

 

Фігурантів справи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

1