Депутат Вижницької райради від УКРОПУ увійшов до Громадської ради, яка розробить план дій з наведення ладу в сільськогосподарській галузі

Депутат Вижницької райради від УКРОПУ увійшов до Громадської ради, яка розробить план дій з наведення ладу в сільськогосподарській галузі

11.11.2016, 13:45

10 листопада в Києві розпочала роботу Громадська рада партії УКРОП з питань аграрної політики та розвитку сільських територій. Аграрії з усіх регіонів України спільно з депутатами обласних та місцевих рад від «Українського об’єднання патріотів  – УКРОП» розроблятимуть план дій для наведення ладу в сільськогосподарській галузі.

Чернівецьку область у роботі Громадської ради партії УКРОП з питань аграрної політики та розвитку сільських територій представляв депутат Вижницької районної ради від УКРОПУ - Гаврильчук Ігор Степанович, який став членом цієї ради.

 За словами депутата, учасники ради планують напрацювати передусім прозорий механізм обігу землі та захисту дрібних і середніх власників наділів. Йдеться, зокрема, про запобіжники, які унеможливлять розбазарювання земель сільськогосподарського призначення та їхньої масштабної скупки за безцінь. 

«Повинна бути вироблена стратегія і тактика розвитку сільськогосподарської галузі, яка має найбільший потенціал для розвитку української економіки. УКРОП виступає за єдину формулу – земля належить тим людям, які на ній працюють», – підкреслив Ігор Гаврильчук.

Крім того, учасники Громадської ради мають обговорити дієві методи збереження тваринницької галузі, знищення якої загрожує національній безпеці країни. Було наголошено  на необхідності кредитних ресурсів та збереження спеціального режиму оподаткування для відновлення агросектора.

«Закони щодо аграрної сфери, які ухвалюються у стінах Верховної Ради, повинні формуватися з урахуванням інтересів селян, а не під впливом лоббі», – заявила, у свою чергу, керівник департаменту організаційно-методичного забезпечення діяльності депутатів секретаріату партії Ірина Синявська. Представниця УКРОПу зазначила, що малі та середні сільгоспвиробники мають самі вирішувати, як формувати бюджет державної підтримки та обирати своїх представників у парламенті.

Учасники засідання Громадської ради виступили з ініціативою передати напрацьовані ними пропозиції народним депутатам та урядовцям 21 грудня, під час парламентських слухань щодо пошуку української моделі регулювання обігу земель сільгосппризначення.

Нагадаємо, Громадська рада партії УКРОП з питань аграрної політики та розвитку сільських територій – це дорадчий консультативний орган, створений для об’єднання партійців – фахівців аграрної галузі  для визначення  стратегічних напрямів діяльності партії з удосконалення та розвитку аграрного законодавства України, формування політики розвитку села та практичних механізмів її реалізації.

1