У Чернівцях депутат вручив мерові Каспруку дорожній знак, бо не зміг принести  труби (+ВІДЕО)

У Чернівцях депутат вручив мерові Каспруку дорожній знак, бо не зміг принести труби (+ВІДЕО)

03.07.2018, 16:37

У Чернівцях депутат міської ради Богдан Ковалюк вручив мерові Олексію Каспруку дорожній знак, звинувативши його у відсутності ремонтних робіт на вулицях міста.

Це сталося сьогодні на черговій сесії міськради.

Зокрема, Ковалюк вийшов до трибуни і у своєму виступі розкритикував діяльність Олексія Каспрука у питанні проведення ремонту вулиць.

Він нагадав, що у нещодавньому рейтингу журналу "Фокус" Чернівці опинилися на останній сходинці.

"Кожного дня ми бачимо цю ситуацію на вулицях. І один з кричущих елементів, який ранжується - це є дороги", - сказав Ковалюк, нагадавши заяву Каспрука про початок ремонту вулиць, яку посадовець зробив 2 квітня цього року.

"Сьогодні вже 3 липня. На жаль, труби принести у сесійну залу підряднику, який, я наголошую, виграв усі основні тендери, я не зміг. Але я приніс, щоб міський голова, як керівник виконавчих органів влади, передав знак. Прошу, щоб міський голова передав підряднику цей знак, і щоб громада нарешті побачила ремонт основних магістралей міста", - заявив депутат, поклавши дорожній знак "Ремонт дороги" під президією в сесійній залі.

Після цього Ковалюк відправився до свого робочого місця, а на його вчинок у сесійній залі присутні відреагували оплесками.



На це Каспрук заявив, що він учора на прес-конференції повідомив про стосунки міськради із підрядниками і виставлені штрафні санкції.

"Але я за інше хотів сказати. Ви тільки що говорили про цей рейтинг "Фокусу". Ви ж кандидат наук, мали би якось аналізувати інформацію. Ви взагалі читали табличку, як цей рейтинг складався? Ви взагалі вичитали, що те, про що ви говорите - фасади, громадський транспорт, вода, дороги - це тільки один із пунктів під номером 10 (...). Якщо би Чернівці серед всіх інших міст отримали максимальну кількість балів, ми би все одно були останніми", - сказав міський голова.

На це секретар ради Василь Продан відреагував реплікою: "Тут немає чим вихвалятися".

"Тому що для того, щоб не вихвалятися, потрібно прочитати уважно, як формувався рейтинг: по кількості навчальних закладів у місті. Ну, так сталося, у нас тільки два університети - медичний і національний. Зрозуміло, що у Харкові, у Львові та у Києві їх більше. Тут є переваги та недоліки міста. Серед переваг тут написано, що це "чисте повітря, близькість до Карпат і гарна архітектура". А в табличці, де бали виставлені, Чернівці вказані як місто з найбруднішим повітрям в Україні. Брудніше, ніж у Запоріжжі та в інших промислових містах. Тому, перед тим, як посилатися на всякі такі рейтинги, ви би взяли, як досвідчений науковець, і просто би прочитали", - заявив Олексій Каспрук.

Джерело:  molbuk.ua

1