Депутати міськради не дали  кошти на жорсткі диски патрульним, щоби справи п'яних водіїв не розвалювалися у судах

Депутати міськради не дали кошти на жорсткі диски патрульним, щоби справи п'яних водіїв не розвалювалися у судах

07.02.2018, 17:14

Через відсутність технічних засобів чимало правопорушників залишаються безкарними.

Під час сьогоднішньої сесії Чернівецької міської ради депутат від БПП «Солідарність» Віктор Савчук звернув увагу, що в місті зростає кількість водіїв, які були затримані у нетверезому стані, але згодом уникли відповідальності.

Зокрема, за його словами, минулого року в Чернівцях було складено 1758 адміністративних протоколів щодо нетверезих водіїв, а до відповідальності були притягнені особи лише по 836 з них. Тобто, майже тисяча водіїв залишилися без покарання.

«Я зустрівся з керівником патрульної служби і він в якійсь мірі звинуватив депутатський корпус, що ми також винні в тому, що водії порушують правила і їздять в нетверезому стані», – повідомив Віктор Савчук і попросив виділити 20 тисяч гривень на придбання для поліції 3 жорстких дисків.

Виявляється, більшість справ розвалюються у судах через те, що не надаються відеодокази, бо у поліції немає коштів на придбання носіїв для зберігання записів.  

За словами депутата, патрульні не мають, де зберігати матеріали з нагрудних камер-відеореєстраторів.

Та пропозицію більшістю голосів не підтримали.

За матеріалами http://times.cv.ua/ та http://che.tvoemisto.tv/

ДОВІДКОВО:

Наприкінці минулого року чернівецькі поліцейські разом із громадськими активістами інформували водіїв про недопустимість керування у стані алкогольного сп`яніння  Керування у стані алкогольного сп`яніння підвищує ризик спричинення ДТП та завдання шкоди життю і здоров’ю людей. Зокрема, патрульні та поліцейські роздавали листівки «Алкоголь за кермом призводить до інвалідності»

«Керування транспортними засобами в стані сп’яніння – одне з найпоширеніших порушень в нашому місті. Від початку 2017 року нами зафіксовано близько 1900 випадків керування транспортними засобами водіями з ознаками сп’яніння. До слова, близько 10 % всіх ДТП трапляються за участі таких водіїв», - наголошують патрульні.

Як зазначає керівниця проекту ГО «Захист» Марія Нікітіна:  « Часто наслідками ДТП за участі нетверезих водіїв є важкі травми. Зокрема – люди отримують інвалідність. Ми хочемо звернутися до водіїв та спонукати їх кермувати відповідально, адже від їхньої свідомості залежить і їхнє життя і здоров’я, і життя та здоров’я людей поруч». Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1