Депутат Василь Максимюк: Міського голову дуже сильно “підставили” ті, кому він довіряв

Депутат Василь Максимюк: Міського голову дуже сильно “підставили” ті, кому він довіряв

21.03.2017, 22:34

Депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк (фракція БПП-"Солідарність") прокоментував ситуацію, , яка склалася навколо управління освіти міста. 

Про це Василь Максимюк написав на своїй сторінці у ФБ

- Не можу обійти увагою ситуацію, яка склалася навколо управління освіти міста. Вона викликає значний громадський резонанс і набула ознаки кризи, яка вимагає негайного втручання. Очевидно, що “зам’яти” її не вдасться, як би того дехто не хотів.

Містом давно ходили чутки щодо того, що із того часу як управління очолив пан Мартинюк, там не все гаразд. Депутати знали про це, було створено комісію, яка ще працює. 

Але вже тепер цілком очевидно, що “головний освітянин”, як пишуть ЗМІ, зовсім не Мартинюк, а вчитель. Звичайний вчитель. А Мартинюк - не головний навіть в управлінні освіти. Там керують зовсім інші люди. Хто, стало зрозуміло лише зараз, після того як втрутилися правоохоронні органи. Зрозуміло і те, що залишати там все як є вже не можливо. Міського голову дуже сильно “підставили”, як кажуть, ті, кому він довіряв. Підставили й всіх нас, депутатів міськради. 

Мене турбує те, що ці ж люди із найближчого оточення міського голови замість того, щоб порадити пану Мартинюку та його “команді” самим написати заяви, кинулися його захищати та відбілювати, підставляючи тим самим міського голову ще раз.

Із злочином нехай розбираються органи, яким це доручила держава. А нам, гадаю, слід зробити наступне. У нас в освіті міста працюють розумні та досвідчені люди. Треба просто створити їм умови для того, щоб вони не побоялися нарешті сказати правду. Один одному, громаді Чернівців.

Пропоную для обговорення ситуації скликати загальноміські збори педагогічної громадськості, куди запросити батьківський актив, ветеранів-освітян. 

Дуже б не хотілося, щоб їх організовували чиновники з міськради чи управління освіти. Освітяни з допомогою профспілки вчителів самі розберуться з тим, що треба зробити далі. Нехай запропонують тих, хто має очолити управління, оберуть колегію, вироблять план дій. Потрібна, думаю, й міська громадська наглядова рада із батьків, ветеранів, випускників. Якби керівники освіти були під постійним та дієвим контролем, очевидно не було б того, що сталося. 

А за нинішній стан справ в галузі мають відповісти ті, кому вона була доручена і які із задачею не справилися, - вважає Василь Максимюк

1


КОМЕНТАРІ (6)

avatar

Василий Забродский

21 березня 2017 21:33

Не тебе, придурку.

avatar

Гена - Васі

22 березня 2017 09:11

Не тебе, придурку.

avatar

Гена - Васі

22 березня 2017 09:11

Пане Василь, не підставили Каспрука, а він сам "приваів" до керівництва освітою цього Мартинюка, а той уже своїм бездарним керівництвом сприяв злодіям і крадіям. Правда це тепер називається - корупцією.

avatar

Юрій

22 березня 2017 09:29

Класно виходить, якщо начальник жрепу, чи головний інженер отримає хабар то знову має відповідати мер ? Не пишіть дурню. Якби Мартинюк попався на хабарі. то куди б ще не йшло, а це третє коліща від возу, і ще не зрозуміло що за хабар, якщо ні про які тендера ніхто нічого ще не знає, окрім того все йде через прозоро. Дивує що мера ще не звинувачують в тому що тендер по ремонту дороги в районі Рівенської виграв не зовсім чесний підрядник. Таке щось ляпнути не подумавши.

avatar

???

22 березня 2017 09:48

Каспрук думав що НФ і Ко зі своїми зв'язками і кришуванням їх Аваковом і генпрокуратурою будуть грабувати людей вічно? Досить! Пора платити за свої злочини! )))

avatar

Людмила Дудченко

22 березня 2017 13:34