Депутат УКРОПівець Іван Костащук окреслив основні потреби шкіл Кіцманського району

Депутат УКРОПівець Іван Костащук окреслив основні потреби шкіл Кіцманського району

19.02.2016, 19:00

Депутат від УКРОПу, заступник голови постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики Чернівецької обласної ради Іван Костащук відвідав ряд навчальних закладів різних ступенів акредитації на Кіцманщині.

Під час ознайомлення з роботою шкіл та садочків було виявлено чимало проблем. Основними, зі слів Івана Костащука, є: протікання даху у Зеленівському ЗНЗ, застарілі меблі (стільці, парти та ін.) у Брусницькому ЗНЗ, аварійний стан сходинок до Брусеньківського ЗНЗ та потреба заміни 6 вікон, прогнивша підлога у спортзалі Верхньостанівецького ЗНЗ. Драчинецька, Верхньостанівецька, Нижньостановецька та Брусницька школи потребують обладнання для озвучення культурних заходів та святкових лінійок – загальна вартість необхідних мікрофонів становить приблизно 100 тис.грн. А школа у Нових Драчинцях має тільки 2 робочих комп’ютера, інші 3 вийшли з ладу.

Побував депутат Чернівецької обласної ради Іван Костащук і у дошкільному навчальному закладі в Драчинцях, який має звання «Зразкова дитяча установа». Садочок вразив охайною територією та красою приміщення, каже УКРОПівець Костащук, але працівники жаліються – потрібно облаштувати новий павільйон для однієї групи діток, адже влітку, коли всі вихованці на прогулянці, одна з груп не має де сховатися від сонця.

Підсумовуючи побачене, Іван Костащук обіцяє винести проблемні питання до обговорення на наступному засіданні профільної комісії та написати відповідні запити і звернення до департаментів освіти, фінансів Чернівецької обласної державної адміністрації та відділів Кіцманської райдержадміністрації.

1