Депутат-«УДАРівець» Григорій Тіміш вкотре зустрівся з громадою свого округу

Депутат-«УДАРівець» Григорій Тіміш вкотре зустрівся з громадою свого округу

30.06.2015, 20:49

Минулого тижня народний депутат України Григорій Тіміш зустрівся з громадою свого виборчого округу. Жителі Новоселицького, Герцаївського, Глибоцького районів та частини Садгірського району Чернівців звернулися з проблемами різного характеру.

Також до громадської приймальні надійшли і письмові звернення, у трьох із яких – скарга на роботу державних органів.

Так, мешканець Новоселицького району попросив посприяти у передачі у його власність гуманітарного автомобіля, що належав його покійному батьку-інваліду. Відповідно до норм Закону України «Про гуманітарну допомогу», члени родини померлого інваліда, в якого був автомобіль-гуманітарна допомога, мають право клопотати перед органом виконавчої влади про передачу їм цього автомобіля. Новосельчанин звернувся з відповідною заявою, однак працівники Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА пояснили, що механізм реалізації Закону саме з цього питання відсутній. Тому заявник вважає, що невиконання норм Закону призводить до порушення його прав та інтересів.

Ще одне зі звернень надійшло від військовослужбовця строкової служби – просить допомоги у процесі надання йому статусу учасника АТО. Громадянин двічі подавав документи на оформлення посвідчення, однак, як зазначають представники військової частини, пакет документів загубився. Заявник стверджує – такі випадки непоодинокі в цій військовій частині. У даному випадку Григорій Тіміш зазначив, що буде наполягати на проведенні службового розслідування, щоб надалі не допускати порушень прав учасників АТО.

У іншому зверненні, чернівчанка, прохала посприяти в отриманні присуджених рішенням суду коштів з Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької РДА. Виконавчий лист набрав чинності ще 2013 року, однак рішення суду не виконується і до сьогодні.

В усних зверненнях під час прийому народним депутатом звучали більш побутові проблеми.

Так, до прикладу, мешканка с. Йорданешти Глибоцького району цікавилась, чи проводиться в сільській раді облік осіб, які потребують житла, та чи має вона право стати на такий облік. Житель Сторожинецького району просив проконсультувати його щодо оформлення довічного догляду за хворим батьком. Глибоччанину з невідомих причин відмовили у наданні субсидії. Чоловік проживає один, однак в будинку зареєстрований ще його син, який вже кілька років проживає за іншою адресою. Юристи надали ґрунтовну та чітку відповідь.

Під час прийому громадян до народного депутата звернулися навіть з-за кордону. З Італії зателефонувала мешканка Глибоцького району. Вона поскаржилась на незадовільну роботу працівників консульської установи, які повинні надати належну інформацію та допомогу громадянам України в Італії. Помічники Григорія Тіміша відповіли на запитання жінки та надали консультацію, як оформити доручення в Консульстві України в м. Мілан.

Ще одне звернення надійшло від керівника однієї транспортної організації, що обслуговує перевезення пасажирів у Чернівецькій області. Як він зазначив, Міністерство соціальної політики України порушує права в сфері транспортного перевезення пасажирів, зобов’язуючи перевізників усіх рівнів не відмовляти пасажирам-пільговикам в наданні пільгових квитків. Підставою для безоплатного проїзду є представлення довідок МСЕК, органів соціального захисту населення чи інших копій документів. Зауважимо, що раніше пільгові квитки видавались лише на підставі виданих посвідчень, на видачу яких зараз не передбачено фінансування. Такий підхід, як вважає заявник, спонукає до корупції. Тому він просить посприяти в дотриманні порядків видачі документів пільговикам, на підставі яких видаватимуться пільгові квитки.

Наразі, громадяни, які звернулись з усним проханням, отримали необхідну консультацію. Письмові звернення, які потребують більш детального розгляду, Григорій Тіміш разом із фахівцями відповідних галузей вивчають та готують депутатські запити. Результати розгляду цих справ будуть оприлюднені згодом.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО "УДАР Віталія КЛИЧКА"

1