Депутат розповів про земельні гешефти у Чернівецькій міській раді

Депутат розповів про земельні гешефти у Чернівецькій міській раді

04.10.2012, 00:54

Сесія Чернівецької міської ради минулого тижня залишила без задоволення протест прокурора на рішення, ухвалене у травні цього року. Йшлося про рішення сесії від 11.05.2012 року про надання громаданам Олегу Вікнянському і Тетяні Вікнянській земельних ділянок для будівництва житлових будинків на вулиці Широкій. Про це розповів сьогодні на прес-конференції керівник фракції “Фронт змін” Олексій Каспрук.

У матеріалах сесії йшлося, що згаданою ділянкою раніше користувалася покійна Домка Галан, яка приходиться матір’ю Тетяні Вікнянській та бабусею О.Вікнянському.

Прокурор Чернівців вважає, що рішення було ухвалено з порушенням чинного законодавства. Зокрема, Тетяна і Олег Вікнянські не зверталися до міської ради за виділенням землі під будівництво, а лише про надання містобудівних умов. Крім того, до заяви не були додані всі передбачені законом матеріали.

- Незважаючи на заклики прокурора підтримати протест, більшість у раді не голосувала, - розповів Олексій Каспрук.

Олег Вікнянський є депутатом Чернівецької міської ради, членом фракції “Батьківщини”, але з партії виключений за співпрацю з владою. Зареєстрований кандидатом у народні депутати на виборчому окрузі №203 (Новоселиця) самовисуванням.

Олексій Каспрук нагадав ще одну історію із сумнівною роздачею землі. Декілька сесій назад розглядалося скандальне питання про виділення поза чергою одинокій матері земельної ділянки під будівництво на вулиці Козачука. Йшлося нібито про двоквартирний будинок, де одну квартиру мав забрати інвестор, а іншу передати матері з дітьми. Тоді нікому цю жінку знайти не вдалося, але земельну ділянку виділили.

- Мене запросили мешканці вулиці, - сказав керівник фракції “Фронту змін”. - З’ясувалося, що ділянка вже належить зовсім іншій людині, яка має там спорудити п’ятиповерховий будинок. Вартість земельної ділянки становить приблизно 100 тисяч доларів. Зрозуміло, що йдеться про корупційну схему і хтось поклав собі ці кошти до кишені.

Джерело: molbuk.ua

1