Очільник 'Рідного міста' Василь Продан не зміг юридично довести, що не погоджувався балотуватися від Партії регіонів

Очільник "Рідного міста" Василь Продан не зміг юридично довести, що не погоджувався балотуватися від Партії регіонів

01.09.2016, 00:41

У Чернівцях суд відмовив у задоволенні позову адвоката Руслана Раздорського до Чернівецької обласної виборчої комісії, який вимагав визнати протиправними дії голови ОВК Миколи Каспрука щодо відмови у задоволенні адвокатського запиту.

Про це йдеться у постанові Чернівецького окружного адміністративного суду від 17 серпня, який оприлюднений у Єдиному реєстрі судових рішень.

Зокрема, повідомляється, що адвокат Руслан Раздорський звернувся з адвокатським запитом до голови Чернівецької ОВК, в якому він просив надати відомості про те, чи звертався до Чернівецької ОВК Продан Василь Сафронович із заявою, в якій він начебто давав свою згоду балотуватися кандидатом у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Чернівецької облради 31 жовтня 2010 року від Чернівецької обласної організації Партії регіонів та у зв’язку з цим надавав згоду на оприлюднення своїх біографічних даних.

Водночас у відповіді на інформаційний запит Раздорського за підписом голови комісії Миколи Каспрука йдеться, що територіальна виборча комісія, яка була сформована 6 вересня 2015 року, займалася підготовкою і проведенням тільки місцевих виборів 25 жовтня 2015 року. У зв’язку з тим, що у запиті адвоката йшлося про надання інформації, яка стосувалася місцевих виборів 31 жовтня 2010 року, виборча комісія повідомила про відмову у задоволенні запиту.

Пізніше адвокат Раздорський подав адміністративний позов до Чернівецького окружного адміністративного суду з проханням визнати дії Чернівецької ОВК протиправними.

17 серпня суд постановив у задоволенні позову адвокатові Руслану Раздорському відмовити повністю.

Нагадаємо, на початку 2014 року газета "Час" опублікувала скан заяви на ім’я голови Чернівецької ОВК, яку начебто підписав нинішній депутат Чернівецької міськради Василь Продан, і в якій ішлося, що він дає згоду балотуватися до Чернівецької обласної ради від Партії регіонів на місцевих виборах 31 жовтня 2010 року.
Депутат Продан намагався

Пізніше Василь Продан заперечив автентичність цієї заяви, щоправда, юридично це не спростував.

Руслан Раздорський є помічником депутата Продана.

Джерело:  molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (10)

Микола Каспрук часом не родич  Олексія Каспрука? Дуже цікаво.... 

avatar

питання до знаючих

01 вересня 2016 01:58

ОВК відмовила у задоволенні адвокатського запиту.

 то виходить що ОВК не змогло юридично довести а не адвокат чи тим більше очільник партії. так каже рішення суду

які  ви на цьому сайті безгамотні чи  швидше за все на "ланцюгу" бонбонів )))))) 

 

avatar

Саша

01 вересня 2016 08:35

Не до того суду звернулись.

Он по Білику звернулись в "правильну" інстанцію, і все Білик не винуватий. Цікаво, як бути з тими студентами, які осуджені та відрахованіз університету. Може це вони з власної кишені, з власної ініціативи займались підкупом виборців на користь партії регіонів та особисто Білика ?

avatar

!!!

01 вересня 2016 09:58

надічка озабочена бо більше бонбонів і грантів не дадут))))))))))) клоунеса однако

avatar

до !!!

01 вересня 2016 10:04

ОВК нічого, і нікому не має доводити. А от адвокат Руслан Роздорський, який по сумістництву ще й є помічником депутата Продан, та, який напевно згідно ордеру, представляє інтереси свого клієнта мав би довести що його клієнт не подавав заяву, на згоду балотуватись в депутати від Партії Регіонів, але не довів.

Тобто заява Продана на згоду балотуватись від Партії Регіонів є і вона через суд не оскаржена, не відмінена, не скасована.... . Вона є.

avatar

Саші

01 вересня 2016 10:18

ви у чому хочете переконати буковинців? мені що продан що скажімо бурбак однаково. мене цікавить закон і правда!

а правда у тому що ОВК НЕ НАДАЛО ВІДПОВІДЬ НА ЗАПИТ! бо немає що надавати))))) якби в ОВК була написана власноруч очільником партії заява то Каспрук однозначно не відмовив би в задоволені)))))

і ще, закон і рішення НЕ КАЖУТЬ про те що в заголовку статті і у змісті. зелені не смердять? чи як кажуть бонбони не смердять))))

до адміна сайту/// коли пишете відверту заказуху то майте фацу хоч через 5-6 заказух написати щось і для людей а то якась суцільна ганьба!

 

avatar

Саша до 01 вересня 2016 10:18

01 вересня 2016 11:07

точно сказано..

что если была бы такая заява.так ее бы по всем сайтам и каналам бы прокрутили

avatar

студенТ

01 вересня 2016 13:50

ключове слово ЕСЛИ. бо одна справа СФАЛЬШОВАНУ тобто підроблену писульку з назвою заява виставити в інтернет для бла бла бла ,  а інша справа ЯКБИ ОВК дала ОФІЦІЙНО на запит адвоката цю фальшивку , і справа ця для ряжених "новоявлених патрійотів =слава героям" КРИМІНАЛЬНА

avatar

Саша студенТу

01 вересня 2016 14:28

До поважних коментаторів та редактора сайту!

Дії Каспрука М.С., голови Чернівецької ОВК та рішення суду знаходяться у правовій площині. Дії Продана В.С. цілком прогнозовані. Він наперід знав такий кінцевий результат.Цього результату він добивався своїми діями через адвоката. І Чернівецька ОВК і Судове рішення підтвердило, що всі матеріали передані в архів. Як із архіву копії могли попасти до преси?  А тепер якщо він продовжить цю дуель, то засобам масової інформації які публікують фейкові матеріали, що паплюжать його репутацію,  вимушені будуть назвати першоджерело (замовника) та автора цих фейків відповідним органам.   

avatar

Чернівчанин

01 вересня 2016 22:11

Треба уважно читати матеріал - Там все написано: Нагадаємо, на початку 2014 року газета "Час" опублікувала скан заяви на ім’я голови Чернівецької ОВК, яку начебто підписав нинішній депутат Чернівецької міськради Василь Продан, і в якій ішлося, що він дає згоду балотуватися до Чернівецької обласної ради від Партії регіонів на місцевих виборах 31 жовтня 2010 року.

avatar

Чернівчанину

02 вересня 2016 12:34