Депутат Павлюк пояснює  зрив сесії обласної ради безвідповідальністю влади

Депутат Павлюк пояснює зрив сесії обласної ради безвідповідальністю влади

03.12.2013, 18:17

Збори депутатів Чернівецької облради вимагають відставки Азарова, імпічменту президентові і звільнення Юлії Тимошенко.

Запланована на сьогодні позачергова сесія Чернівецької обласної ради була зірвана депутатами від Партії регіонів.

Попри те, що на вимогу депутатів голова облради був змушений підписати розпорядження про скликання 20-ї позачергової сесії, на розгляд якої вносилося питання «Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VІ скликання до центральних органів виконавчої влади та жителів Чернівецької області», депутати від фракції Партії регіонів цілеспрямовано діяли на те, аби сесія не відбулася.

- Попри свою присутність у сесійній залі, депутати від ПР не реєструвалися для участі в сесії, - прокоментував подію голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян. – Зареєструвалися лише два депутати від ПР. Цього було недостатньо для забезпечення кворуму, адже опозиція не має більшості в облраді.

- Сьогодні вкотре зірвана сесія Чернівецької обласної ради. Це дуже безвідповідальна позиція влади (2 з 49 депів зареєструвалися), ми, попередньо, усі фракції зустрічалися і домовилися провести позачергову сесію та заслухати декілька питань, серед яких - прийняття звернень до Президента, КМУ, ВРУ (у кожного міг бути свій текст, головне, сам факт - сесія депутатів, які реагують на ситуацію в державі). Не склалося, покращення може тривати і далі. Депутат Михайло Павлюк також прокоментував ці події

Ми провели збори депутатів, 30 чол. Я готував декілька документів, але, особливо, важливий цей. Ми звернулися до усіх місцевих рад України з проханнями не перевищувати повноваження, не ділити Україну, дбати про територіальну цілісність, суверенність держави та політичну незалежність. Чому влада хоча б цей проект та звернення не підтримала? Невже бракує виваженості та громадської позиції тут? Не соромно за деяких колег сходу та півдня України. Мирний мітинг це підтримав одноголосно. Українці теж. Прийде час скоро, і ініціювати сесію та вносити свої проекти будуть уже інші люди. Хочу сподіватися, що там буде державницька позиція та воля громадян. Для мене саме це визначальне. Разом і до кінця!

Депутати провели збори депутатів, на яких прийняли звернення, у якому вимагають добровільної відставки від уряду і президента, порушення Генпрокуратурою кримінального провадження проти міністра внутрішніх справ ти всіх причетних до розгону Євромайдану, відставки голови та заступника голови облради, висловлюють недовіру голові Чернівецької ОДА і його першому заступнику, закликають місцеві ради усіх рівнів утриматися від рішень, які можуть спричинити розкол і сепаратизм в Україні, вимагають негайного звільнення Юлії Тимошенко та припинення політичних репресій.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Я незнаю ніякої Юлії Тимошенко, але поки Євросоюз не випустять на свободу, я не вихожу на роботу!!!

avatar

ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ

04 грудня 2013 18:08