Депутат облради Альона Гливко: Насамперед, йдеться про залучення іноземних інвестицій

Депутат облради Альона Гливко: Насамперед, йдеться про залучення іноземних інвестицій

04.12.2015, 00:09

Уперше після виборів новообрані депутати Чернівецької обласної ради зібралися на засідання. З 64 народних обранців 50 депутатів вперше потрапили до місцевого парламенту. Як кажуть новообрані, брак досвіду вони на початках будуть компенсувати за рахунок енергії та завзяття. Наразі вони мають чимало запалу та енергії, а також планують виконати свої обіцянки. Невідомо, чи не згасне їхній запал, коли стикнеться з реальністю. Зламати нинішню бюрократичну та корупційну систему надзвичайно важко (особливо коли у більшості такого бажання немає). Сьогодні ми поспілкувалися з новообраним депутатом Чернівецької обласної ради Альоною Гливко.

Ви вперше обрані депутатом Чернівецької обласної ради. Які бачите перед собою завдання – на які напрямки роботи будете спрямовувати зусилля найперше. Адже ця каденція депутатів місцевих рад має обмежений термін – лише два роки.

- Звісно, каденція досить коротка і потрібно, насамперед, виконати те, що ми обіцяли людям. Адже на окрузі, де я балотувалася, за мене проголосували понад півтори тисячі людей. Ця цифра для мене відображає рівень відповідальності перед громадою.

Є безліч питань – це і відкриття відділень Ощадбанків у віддалених від Чернівців та районних центрів селах. Також важливим є питання відкриття лікарні у селі Турятка, заміни вікон у Нижніх Станівцях, незаконний видобуток гравію (потрібно припинити це). Тобто дуже багато питань саме з мого округу. Але ми будемо звертати увагу на усі регіони нашого краю та їхні проблеми.

Якщо говорити про нашу політичну силу, то у нас є стратегія розвитку Буковини. Найперше, йдеться про залучення іноземних інвестицій. Насправді можливостей є дуже багато, але їх не використовують. Чомусь шкутильгаємо позаду. Тоді як у сусідній Румунії інфраструктура кардинально відрізняється від нашої. Вони рухаються європейськими дорогами і кожен, хто там був, може у цьому переконатися.

Коли працювала у Службі автомобільних доріг 2011 року, ми зустрічалися з представниками Європейського банку, які розповідали, як вони надають ці кошти Румунії. Тоді їм надали 500 мільйонів євро на дороги. Думаю, що ми нічим не гірші за них і можемо також залучити необхідні інвестиції.

Чи є у планах завершити інфраструктурні об’єкти, яких в області є чимало. Зокрема йдеться про об’єкти, які необхідно відновити ще від повені 2008 року, також мова йде про недобудовані садочки, школи, лікарні, ФАПи. Адже минулий склад обласної ради не приділяв належної уваги цим питанням.

- Безперечно. Питання номер один для Чернівців і усієї області – це завершення Перинатального центру. Наразі там будівництво заморожено, кошти на це не виділяли. Хоча цього року гроші виділили на Львівський перинатальний центр. Але на Чернівецькій чомусь не виділили. А у нас закуплено обладнання, яке коштує мільйони доларів. І воно фактично простоює та псується.

Також у нас є інфраструктурні проекти. Наприклад, у Путильському районі (село Розтоки). Там два мости з переходом в Івано-Франківську область, також дороги в цьому селі, Усть-Путилі, Мариничах. Це ті дороги, які не були відбудовані після повені 2008 року.

Є також питання у Новоселицькому районі.

- Так, у Маршинцях. Це якраз ті проекти, які є інфраструктурними. Бо міст у Маршинцях може з’єднувати Новоселицький район з Герцаївським. Окрім того, дороги та мости – це туризм. Відтак ми втрачаємо кошти, які можуть прийти з туризму.

Чи вдасться створити у Чернівецькій обласній раді демократичну більшість, оскільки у Верховній Раді, як ми бачимо, вона надзвичайно хитка. Балансує на межі розпаду.

- Думаю, що вдасться. Якщо ми сьогодні правильно оберемо голову обласної ради. Потім нам вдасться об’єднати усі політичні сили.

Сьогодні до обласної ради зайшли переважно демократичні партії, які пройшли майдан, в яких на очах гинули люди, і впевнена, що це просто так не проходить.

Спілкувався Олесь ЗАДНІСТРОВСЬКИЙ

Джерело: vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Когда, впервые,  я  познакомилась  с Альоной,  у  меня  возникли  только  чувства  зависти,  как  к  женщине. "Красивая  стерва", подумала  я  и,   без  зла, позавидовала  ей.  её  фигурке!   Сейчас  я  ЗАВИДУЮ  И  ЕЁ  УМУ,   Молодец!  Приходится  жалеть,  что  она  НЕ  ЗАНИМАЕТ  КРЕСЛО  ГЛАВЫ  ОГА.   Её  бы   способности  мыслить, да    превратить  в   финансы,  подчинить  ей   облгосказначейство, поменяв  тамошних  балбесов-коррупционеров  в  руководстве +  создать  ТАНДЕМ  ЕЁ  И  РУКОВОДСТВА  СЛУЖБЫ  А/ДОРОГ,   дать   два-  три  года  срока   на  работы  и  дороги  родной  БУКОВИНЫ,  мосты   её   будут  не  хуже,  чем  в    соседней  Румынии!   БОГ  ИМ  В  ПОМОЩЬ!!!,  а  ей -уже  завтра!. 

avatar

НВ

03 грудня 2015 22:47

Дорожники  Буковини  звертаються  до  пана  Мунтяна І. і  всих  депутатів  облради  з  проханням    ПРИЗНАЧЕННЯ  А.ГЛИВКО  ГОЛОВОЮ  БЮДЖЕТНОГО  КОМІТЕТУ.  В  свою  чергу  обіцяють  їй  всіляку  підтримку  як  депутату (і, звичайно,  як жінці).

avatar

Облавтодор

04 грудня 2015 09:26