Депутат Чернівецької міської ради вважає, що місцевий телеканал порушує професійні стандарти на замовлення тіньового власника

Депутат Чернівецької міської ради вважає, що місцевий телеканал порушує професійні стандарти на замовлення тіньового власника

03.06.2015, 01:05

Про це депутат Чернівецької міської ради Юрій Ватаманюк написав на своїй сторінці у ФБ.  Депутат вважає, що  сюжети одного з місцевих телеканалів порушують професійні стандарти на замовлення одного з тіньових власників каналу.

"Хочу звернути увагу... на форму надання інформації і її підтвердження. Тобто, є факт і на підтвердження останнього надається документ.

Чому я звертаю увагу саме на цей нюанс? А тому, що людина, яка поважає себе і своє слово не буде без підтверджень і доказів розкидуватись словами.

Цій життєвій мудрості необхідно вчитися не тільки імітаторам патріотизма та боротьби, а й особам, які в силу певних випадкових обставин, називають себе журналістами. Ці діячі, з невідомих мені причин, кучкуються на телеканалі "Чернівецький промінь".

Так, нещодавно в мережі фб я потрапив на продукт цього каналу під назвою "Спецрепортаж. Калинівський ринок", в якому моїй скромній персоні було приділено увагу.

Хто не бачив даний сюжет, повідомлю, в ньому пані на прізвище О..., яка назвалася журналісткою, зі змовницькою інтонацією та зморшками на лобі, з поглядом Зої Космодем'янськоі на допиті, розповідала чергову брехню та дурницю про встановлені намети "Рудь" на території Калинівського ринку.

Цією особою з мікрофоном, було повідомлено, що за одну ніч на території ринку протизаконно було встановлено 30 вищевказаних наметів, прораховано прибутки підприємця і оголошено, що з поінформованих джерел їй стало відомо, що вони належать мені. smile emoticon Не сказавши ні слова правди і навіть не намагаючись її з'ясувати, вказана особа на прізвище О... ганьбить не тільки професію журналіста, а і себе як людину.

Чим відрізняється псевдовикривальний "репортаж" вищевказаноі пані від програм Кисильова? Нічим. Та сама методика, одна думка, одна позиція, ніяких фактів, тільки слова, інтонація з фільмів про кінець світу, вираз обличчя і все.

Чому ця особа за майже рік, з моменту виходу першого пасквиля, не отримала жодного підтверджуючого її слова документа, не була присутня ні на одній з комісій міської ради з даного приводу (а їх було дві), чому не дала запит на Калинівський ринок щодо отримання інформації про власника наметів, їх кількості, часу встановлення, підприємця, який здійснює господарську діяльність, дозвільну документацію, правила встановлення тимчасових торгових місць на ринку та ін.?

І саме головне, чому у мене ця особа за рік не поцікавилась, мої вони чи ні?????!!!!!!

Тому, що в цієї брехні одна мета, скомпрометувати мене, як депутата міської ради на замовлення одного з тіньових власників каналу. Тобто це не журналіст робив репортаж, а провокатор або дилетант.

До речі, я брав участь в роботі однієї з комісій, створеної міським головою з даного приводу і офіційно звертався із депутатським запитом до керівництва ринку (встановлено 12 наметів, дозвільні документи на торгівлю в наявності, укладені договори на подачу електроживлення, прізвище підприємця, який здійснює підприємницьку діяльність Вакарюк) нижче вкажу посилання, за яким будь хто може ознайомитись з загальноприйнятими стандартами журналістики, після чого передивіться репортаж вищевказаноі особи і самі зробіть висновки http://imi.org.ua/…/32371-jurnalistski-standarti-normativna…

1


КОМЕНТАРІ (4)

автор правий. Таких репортажів безліч, бо розвелися псевдожурналісти. А спілка журналістів разом з проФФесорами від журналістики мовчить, хоча її основне завдання не внески збирати, а тримати професійний рівень журналістики.

avatar

Маша Шморган

03 червня 2015 06:51

Не все залежить від журналіста чи журналістки, вони звичайні найманці, якщо  вона не зробить замовний сюжет, буде звільнена і це зробить інший.  Зрі в корєнь, хто засновники. Саме так, ті які працювали на злодійкувату владу та і зараз працюють в тому ж напрямку, все надіючись на реванш. Самий брехливий канал на Буковині.

avatar

Василь

03 червня 2015 10:20

Дивно, значить "МБ" та "Зік" теж продажні?

http://molbuk.ua/chernovtsy_news/92358-firma-deputata-cherniveckoyi-miskrady-vlyapalas-u-korupciynyy-skandal-z-gorikhamy.html

https://www.youtube.com/watch?v=9qSP27IRwuQ

Бідний-бідний наш чесний депутат. Ці місцеві журналюги геть оббріхують наших нещасних обранців. І зовсім не він привів хлопців "Бєлого" на друге пленарне засідання, аби знову знімати Маніліча.

Шо ж ті хлопці Бєлого, якщо представляють громадську організацію, так боялися називати свої імена? І чому з ними був пан Ватаманюк?

avatar

Чесний-чесний можновладець

03 червня 2015 11:29

ГАНЬБА ВАТАМАНЮКУ,БАНДИТ З 90-х він!!!!!!!!!!!!

avatar

юра

03 червня 2015 12:41