Депутат Бешлей сам себе висік, а Василь Продан віртуальні цифри поставив вище інтересів реальних людей, які кілька годин чекали на депутатів

Депутат Бешлей сам себе висік, а Василь Продан віртуальні цифри поставив вище інтересів реальних людей, які кілька годин чекали на депутатів

27.10.2016, 13:23

Позачергова сесія Чернівецької міськради 26 жовтня завершилася перервою до десятої години ранку 27 жовтня. Цього ж дня має відбутися і чергова сесія міськради, пише molbuk.ua. Жодного питання вирішено не було. 

На сесії депутати збиралися спробувати подолати вето міського голови щодо рішення міської ради в частині поновлення колективному проектно-кошторисному бюро побуту договору оренди земельної ділянки на вулиці А.Шептицького,7 для будівництва та обслуговування багатофункціональної будівлі з підземним паркінгом. А також поновлення договору оренди земельної ділянки на вулиці С. Руданського для обслуговування кіоску підприємцю Сергію Семенченку.

Розпочали з кіоску і на цьому питанні й застрягли. Спочатку начальник юридичного управління міськради Олександр ШИБА зачитав обгрунтування міського голови щодо незаконності рішення міської ради продовжити підприємцеві Сергієві Семенченку термін оренди території по вулиці Руданського. 

-Тут є два взаємопротилежних рішення: одне рішення, яке зобов’язує підприємця Сергія Семенченка звільнити земельну ділянку, і воно не скасоване. Та інше рішення – яке поновлює договір оренди, - пояснює О. Шиба. - Перше рішення – це 11.04.2016 року, коли мова йшла про поновлення і зобов’язання звільнити територію у визначений термін. Цього не було зроблено. Натомість міська рада приймає рішення, яким поновлюємо договір. Це з юридичної точки зору неприпустимо. Крім того, до міського голови надійшли заяви мешканців сусідніх будинків, які вказують на конкретні речі, а саме, що підприємець Семенченко неодноразово порушував принципи добросусідства. Що металевий кіоск розміщений на відстані менше одного метра від торгового павільйону, через що порушені правила пожежної безпеки, благоустрій території, правила санітарних умов. Також немає санвузла. А ще кіоск перекриває в’їзд до центрального входу гуртожитку №5 БДМУ, де проживають іноземні студенти. Порушені правила оренди, а саме передача землі іншій особі. 

Далі виступив сам підприємець Сергій СЕМЕНЧЕНКО і розповів, що його кіоск знаходиться на вулиці Руданського з 2004 року.

-До 2015 року до нас не було жодних зауважень, - сказав підприємець. – Аж доки не почалося будівництво магазину по Руданського, 44. Я просто почав заважати тому підприємцю. Я би й не став триматися за це місце. Але у мене померла дружина. А третя дитина у мене інвалід. Ми зробили вже чимало операцій. Тепер нам сказали, що операція на ногу коштує 30 тисяч євро. Незабаром її мають провести, тож зараз нам кожна копійка на рахунку. Прошу дати нам можливість ще трохи попрацювати. 

Проти продовження договору оренди території під кіоском висловилися на сесії мешканці сусідніх будинків, заявивши, що власник кіоску не дотримався будівельних норм. Адже кіоск знаходиться на відстані менше 10 метрів від будинку. Також там немає санвузла, а зовні кіоск більше нагадує біотуалет.
А підприємець сусіднього магазину Ігор ЗАСЛАВСЬКИЙ сказав, що навіть готовий платити пану Семенченку чотири тисячі за оренду кіоску, тільки би той відсунувся на два метри від його закладу.

Ту вмішалися депутати від "Рідного міста" і почали вимагати перенести розгляд цього питання на наступний день. 

-Ми не всі документи маємо, може, хтось із депутатів захоче під’їхати подивитися до кіоску, - сказав Валерій ЧИНУШ

А депутат Володимир БЕШЛЕЙ, який, як відомо, є головою земельної комісії, висловив обурення, як так вийшло, що договір оренди землі підприємцеві продовжено не на рік, а на півроку. І також зажадав перенесення питання, щоби розібратися в цьому. Щоправда, через кілька хвилин міському голові О. Каспруку принесли протоколи секретаріату із записом попередніх сесій. Як з’ясувалося, рішення про надання оренди території на півроку підприємцеві Семенченку було скріплене саме підписом В. Бешлея. 

Тоді вмішався вже сам керівник фракції "Рідне місто" Василь ПРОДАН і зажадав перенесення розгляду питання щодо кіоску по вулиці Руданського на наступний день. 
-Я тут у залі сиджу не тому, що мені так хочеться, а тому, що ми представляємо шість тисяч мешканців. І тому просимо дослухатися до нашого прохання, - сказав Василь Продан.

-Я пропоную зараз перейти до питання із договором оренди землі по вулиці Шептицького, а наступного дня повернутися до питання кіоску, - відповів Василю Продану О. Каспрук. – Адже тут мешканці Шептицького прийшли на сесію, хоча б їх пожалійте. Не знаю, про яких шість тисяч ви говорите, що ви представляєте, але я бачу, що тут є 30 мешканців, яких ви взагалі не поважаєте. 

Також мер додав:

"Звертаючись до громади, хочу звернути увагу, що сьогодні відсутні у залі деякі депутати. А це означає, що завтра може з’явитися необхідна кількість голосів для подолання вето по Шептицького. Тому й намагаються зараз перенести сесію. 

Врешті за пропозицію Валерія Чинуша зробити перерву у роботі сесії проголосував 21 депутат із 32. Тож депутати розійшлися до наступного дня. А мешканці вулиці Шептицького, які кілька годин чекали на вирішення свого питання, так і пішли ні з чим. Загалом сесія тривала близько півтори години, жодного питання порядку денного вирішено не було.

Джерело: molbuk.ua

1