Депутат Бешлей гарно розважився на «Обнова-фесті», до проведення якого долучився 'Народний фронт' Арсенія Яценюка

Депутат Бешлей гарно розважився на «Обнова-фесті», до проведення якого долучився "Народний фронт" Арсенія Яценюка

31.05.2015, 21:52

Сьогодні у Чернівцях відбувається молодіжний етнодуховний «Обнова-фест». Учасники заходу  молилися за мир в Україні, показували сучасний одяг з національними мотивами, навчали бойових мистецтв і медичної допомоги, їздили на велосипедах та робили етнозачіски. Вартість благодійного квитка – 40 грн. Для пенсіонерів і дошкільнят – безкоштовно.

     Ці, а також чимало інших цікавих заходів підготували цьогоріч організатори «Обнова-фесту», який повернувся  до чернівецького Музею просто неба на Зелені свята, 31 травня. Дійство присвячене пам’яті Героїв, які загинули за Україну, а також 150-літньому ювілею митрополита Андрея Шептицького.

Минулого року організатори відмовилися від ідеї провести захід через ситуацію у країні та трагічну загибель одного з духовних натхенників фестивалю. Як розповіла promin.cv.ua одна із організаторок фестивалю голова Товариства українських студентів "Обнова" Юлія Борова, цього року на фестиваль подала заявки настільки велика кількість учасників, що усі навіть не змогли розглянути. тож загалом на святі взяли участь тисяча учасників.

- З днем Святої Трійці! Нехай цей день принесе усім нам мир та радість. В черговий раз Народний Фронт долучився до проведення молодіжного етнодуховного фестивалю Обнова Fest. - Про це на своїй сторінці у ФБ написав народний депутат України Максим Бурбак. - Цього року він присвячений пам'яті Героїв України. Традиційно розпочали молитвою за єдність Украіни. Атмосфера дійства вражає. Людей дуже багато, довжелезна черга на вході. Впевнений, Обнова Fest - вже традиційне свято для Чернівців. Респект організаторам.

    У програмі фестивалю: було більше 20 майстер-класів з етнозачіски, аквагриму, писанкарства, виготовлення глиняних виробів, гобелену, випалювання по дереву, в’язання ляльок, розпису й декорування ароматичних іграшок та інші. Учасники свята – представники Товариства Червоного Хреста навчали охочих надавати першу медичну допомогу, а обласна федерація панкратіону та осередок  «Бойового Гопака»  демонстрували мистецтво самозахисту. За доброю традицією потішила лицарським виступом і військово-історична дружина «Чорна Галич» зі  Львова.

Депутату Чернівецької міської ради Володимиру Бешлею дійство, до проведення якого долучився "Народний фронт" Арсенія Яценюка, схоже неабияк сподобалося: 

-  В розпалі ?#‎обновафест? ?#‎Чернівці? smile emoticon. Ви ще вдома? Мерщій на ?#‎фест?, очікуємо гурт ?#‎Моторролла?! - написав Володимир Бешлей на своїй сторінці у ФБ. А на підтвердження гарного настрою поширив фото. 

 Цього року ми започаткували на фесті так званий бібліопростір. У такий спосіб хочемо популяризувати книгу серед населення. Учасники можуть відвідати його на "Обнові" та почитати там щось із запропонованих книжок, - розповіла Ю. Борова журналістам promin.cv.ua. - Також традиційно на заході функціонує ярмарок для майстрів народних ремесел, а також "Літературний двір", де молоді автори мають змогу заявити про себе уголос.     

Насиченою була й програма для діток. Це – і виставка дитячих малюнків «Для Бога я створю найкраще», і дитяча проза, і майстер-класи для наймолодших, і лялькова вистава «Півтори жмені» від чернівецького театру ляльок. Не обійшлося на «Обнова-фесті» й без показу сучасного одягу з національними мотивами, поетичних читань, танців, кінопоказу в млині та інших цікавинок. Долучилися  цьогоріч до фестивалю й буковинські велосипедисти, які проїхали на двоколісних від Соборної площі до Музею просто неба.   

Концерт українських виконавців цього разу охопив найрізноманітніші музичні жанри – від співаної поезії, етно-хіп-хопу - до поп- та фольк-року. Географія гуртів - від Харкова до Івано-Франківська. Хедлайнером свята стала популярна ватага з Хмельницького -  «Мотор’ролла».  А який же «Обнова-фест» без формації «Тіні вогню», фестивальної ватри та спільного виконання Державного гімну України?!

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

Володимир Бешлей

31 травня 2015 19:28

То тепер і Букн"юз піарить Бешлея! Ура!

avatar

Терпсіхора

01 червня 2015 15:56

Звіздуй поверни квартиру.

avatar

Пі....

02 червня 2015 12:24