Депутат-«батьківщинівка» Чернівецької облради ініціювала звернення до керівників держави щодо фінансування профтехосвіти

Депутат-«батьківщинівка» Чернівецької облради ініціювала звернення до керівників держави щодо фінансування профтехосвіти

29.04.2016, 18:08

Керівник фракції «Батьківщина» в Чернівецькій облраді Альона Гливко запропонувала обласній раді звернутися до Верховної ради України та Кабміну щодо виділення субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на підготовку робітничих кадрів. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», депутати підтримали звернення.

«Система фінансування підготовки робітничих кадрів не адаптована до переходу формування робітничого потенціалу виключно для регіональних ринків праці, законодавчо не визначені джерела формування видатків на утримання навчальних закладів. Навчання учнів з інших регіонів України у ПТНЗ забезпечує робітничими кадрами кілька регіонів країни, що призводить до фінансової дискримінації громади, на території якої розташований навчальний заклад», - йдеться у зверненні.

Буковинські народні обранці також зазначають, що «зміна системи фінансування ставить під пряму загрозу майбутнє системи формування трудового потенціалу і в майбутньому може призвести до закриття низки навчальних закладів». Вони вважають цю перспективу «вкрай загрозливою, адже крім навчальної функції, заклади виконують і соціальну». Тому звертаються до уряду і парламенту з проханням «під час внесення змін до державного бюджету України на 2016 рік обов’язково передбачити субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку робітничих кадрів». 

1