Депутат Аліна Олевич: Щодо секретаря, я буду чесною, не так просто зібрати 21 підпис, щоб висунути. Наразі це десь є тією причиною, що не домовилися

Депутат Аліна Олевич: Щодо секретаря, я буду чесною, не так просто зібрати 21 підпис, щоб висунути. Наразі це десь є тією причиною, що не домовилися

07.02.2016, 17:57

Друкопис програми «Суть речей» від 4 лютого 2016 року.

 Ведуча: Людмила Григорчук.

 Запрошені гості: депутати міської ради Юлія Сафтенко (громадський рух «Народний контроль») та Аліна Олевич(Об’єднання «Самопоміч»)

Людмила Григорчук: То секретарем хочеш бути?

 Аліна Олевич: Секретарем хоче бути кожен, але це відповідальність, людина має бути досвідчена. Секретар – це робота з депутатами, об’єднання депутатів, це все одно робота, яка потребує багато зусиль. Амбіції, мені здається, є у кожної партії, найближчим часом, я сподіваюся, домовимося. Бо ця людина представлятиме нас. Тому хочеться, щоб це була достойна людина.

Юлія Сафтенко: Я хочу пожартувати: працюючи в комісіях, вивчаючи закони, обговорюючи регламент, то ми вже говорили з колегами, то нам ще ліжка позавозили, дати зарплату, то ми вже готові працювати. Багато часу йде на таку роботу, на роботу з документами, законами, а їх можна тлумачити по-різному. Шпарини можна знаходити дуже вміло. Тут треба мати досвід, і юридичні знання. Це все непросто, для мене це все нове, цікаве. Направду, про секретаря я хочу сказати, що точно я цій людині не заздрю. Бо це мега відповідальність, а по-друге, я не хочу бути секретарем, бо це треба бути гарним господарником, треба петрати в комунальній галузі, треба швидко приймати рішення, треба мати досвід за плечима. Тому ця людина повинна бути не тільки ерудованою, розумною, але й мати досвід. Тому, в принципі, я думаю, що незабаром Чернівці матимуть секретаря достойного, який представлятиме депутатський корпус і чернівецьку громаду.

 Аліна Олевич: Якщо закони ми так краєм вуха чули, то зараз там при любій можливості ми дуже дотошно вивчаємо всі статті. Це життя наше.

Людмила Григорчук: Все таки щодо секретаря, зараз обговорюєте кандидатури? Фракції про щось домовляються?

 Юлія Сафтенко: Зараз настав штиль, тому що ті події, якими була насичена остання сесія, то вони стали на першу позицію. І питання секретаря поки що знівельовано. Чернівці та область пережили дуже багато подій і фактично, вони стали топовими, тому поки що так. Регламент прийняли, роботу постійних комісій також прийняли. Я з цим вітаю всіх. Якраз лишається ще закрити два головних питання. Обрання секретаря і виконкому чернівецької міської ради.

 Аліна Олевич: Секретар – це документообіг, це співпраця з депутатами. Повинно бути консолідоване рішення, спільне рішення, зокрема, наша фракція говорить, що незважаючи, хто буде секретарем, ми б хотіли бачити його у себе на фракціях, поговорити з ним, перед тим як він буде збирати за себе підписи. Щоб побачити, чи готова ця людина до цієї роботи.

 Людмила Григорчук: Ваша фракція пропонуватиме кандидата?

 Аліна Олевич: У нас є достойні люди, але ми це питання поки що не обговорювали. Все ж таки, великі фракції будуть вирішувати між собою, але не виключаю таку можливість, що маленькі фракції знайдуть спільне рішення, якщо постане так питання.

 Юлія Сафтенко: Достойними людьми може похизуватися кожна фракція, але буде справедливо, якщо потенційний секретар поговорить з кожною фракцією, не зважаючи, чи маленька вона, чи велика. І саме це наблизить нас до того, чи буде обраний секретар, чи ні. Бо на голосування впливає навіть один голос. Тому треба рахуватися, я розумію, що великі фракції пишаються цим, хочуть десь поспекулювати на цьому, але колеги, давайте поважати один одного і я не знаю, хто буде наступний претендент на цю посаду, але якщо врахується ця пропозиція прийти в кожну фракцію, поговорив, узгодив, то ми спростимо систему.

 Аліна Олевич: І хотілося б, щоб питання секретаря не було заполітизоване. Зараз іде намагання з боку міського голови і з боку депутатів. Місто працює без секретаря, якихось там значних незручностей, чи робота застопорилася, бо немає секретаря, не можна так. Є заступники, є міський голова, але я сподіваюся, що найближчим часом домовимося.

 Юлія Сафтенко: Я думаю, що ми йшли зі своїми гаслами, виборці дивляться на нас і хочуть, щоб ми продуктивно працювали. Бо важко побачити справжню причину. Я погоджуюся, що місто працює, але воно може працювати ефективніше, то давайте це зробимо. Оберемо секретаря, затвердимо виконком. Бо Чернівці – останнє місто в Україні, де ці питання не закриті. І просто це прикро.

 Людмила Григорчук: З вашої фракції буде претендент?

 Юлія Сафтенко: Враховуючи ті перипетії, то ми ще це не обговорювали.

 Аліна Олевич: Згідно закону міський голова мав подати кандидатуру секретаря протягом певного часу, а він подав 31 числа, в останній день. Це теж затягнуло час. Зараз уже депутати шукають якесь спільне рішення.

 Юлія Сафтенко: Головне, щоб у цих організаційних питаннях обминали політичне підґрунтя, щоб була консолідація Ми багато про це говоримо, але не завжди консолідація виходить.

 Людмила Григорчук: Чому так багато часу на це треба? Кожна фракція каже, що секретар не такий і важливий, але борються за цю посаду в той же час. І щодо виконкому, довго мучимо кожного члена.

 Юлія Сафтенко: Це втручається політика. Вона втручається в організаційні моменти.

 Аліна Олевич: Щодо секретаря, я буду чесною, не так просто зібрати 21 підпис, щоб висунути. Наразі це десь є тою причиною, що не домовилися.

Юлія Сафтенко: Про підписи вперше чую. Не знаю, чи збирають підписи...

 Юлія Сафтенко: Я думаю, що питання ці, обрання секретаря і виконкому, ми мусимо до кінця зими вирішити.

Інформаційний партнер програми "Суть речей" www.buknews.com.ua

 

1


КОМЕНТАРІ (5)

Самопоміч в чернівцях належить регіонвлам? Виходить так..
avatar

виборець

07 лютого 2016 17:31

Дівчатка граються в куколки ! Ця барбі від єдної харкції а інша від ругої !!!  То ж повна некомпетентність !!!  Зал перетворили у цирк.  Коли мова йде про грандіозні проекти з висновками інститутів та банків - ці клоуни граються а ми не зрозуміли !  Ніколи і не зрозуміють бо гра в кукли барбі по хракціям це не висновки солідних інституцій !!!  Розуму тут бракує !!! 

avatar

Дмитро Пожарський !

07 лютого 2016 17:36

Ригіонівська Самопоміч! Олевич (видалено адміном) Продана

avatar

Буковинець що знає про Олевич все

07 лютого 2016 19:45

Приємно читати розумні відповіді.Аліна Ви молодець! Недарма мої батьки проголосували за Вас !

avatar

читач

07 лютого 2016 21:33

Так от вже є кандидатура, нехай заПроданці висувають цю Олевич, є у них ще і сестра Башлея. Вперед !

avatar

???

08 лютого 2016 10:22