Делегація з Львівщини вимагала на сесії Новодністровської міської ради повернути Шевченка

Делегація з Львівщини вимагала на сесії Новодністровської міської ради повернути Шевченка

16.02.2014, 17:25

47-ма сесія Новодністровської міської ради, яка розпочалась хвилиною мовчання за загиблими під час трагічних січневих подій у Києві,  була доволі цікавою.  Крім визнання більшістю голосів, на пропозицію міського осередку депутатів від партії «ВО Батьківщина», Народної ради органом, уповноваженим представляти інтереси народу України і прийняття бюджету міста на 2014 рік, на сесії стала ще одна цікава подія.  

На сесію до Новодністровська прибули гості зі Львівщини. Їх цікавила доля триметрового пам'ятника Тарасові Шевченку, який в ніч на 26 липня 2011 року зник з тереторії колишнього колгоспу в с. Сопошин Жовківського району Львівської області, а знайшовся, як стверджували львівські гості, через пів року пошуків - у січні 2012 - в місті Новодністровськ. Про це BukNews повідомив Максим Тополь, студент-заочник 1 курсу кафедри журналістики ЧНУ ім.Федьковича, який проживає у Новодністровську.

Вислухавши представників делегації щодо подальшої долі пам’ятника Т. Г. Шевченку, депутати із розумінням поставились до прохання жителів с. Сопошино повернути їхню святиню, але пам’ятник не належить громаді міста Новодністровськ, віднедавна він є власністю громадянки Н. Ф. Тугарової. На Львівщині районна рада обіцяє справу з монументом просто так не залишати. Наразі справа знаходиться в апеляційному суді.

У коментарі до цієї новини Н. Ф. Тугарова виклала свою точку зору:

- По-перше пам'ятник є власністю громади, а  на мене просто оформлені всі необхідні документи, по-друге, ніякої справи в апеляційному суді немає. Оскільки ще в листопаді 2013 року Львівський апеляційний суд підтвердив, що пам'ятник придбаний і встановлений законно, чим поставив крапку в цій справі. А 30 січня 2014 р. приїзджали  представники  Сопошина і просили, щоб я їм продала вказаний пам'ятник, на що я категорично відмовила! 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пане Юрію інформація перекручена і неправдива.Якщо ви подаєте інформацію з таких джерел то дуже далеко зайдете з заочниками дезінформаторами.По-перше пам'ятник являється власністю громади на мене просто оформлені всі необхідні документи,по-друге ніякої справи в апеляційному суді немає.Оскільки в листопаді 2013 року Львівський апеляційний суд підтвердив,що пам'ятник придбаний і встановлений законно,чим поставив крапку в цій справі.А 30 січня 2014 приїзджали з Сопошина представники і просили щоб я їм продала вказаний пам'ятник на що я категорично відмовила!І прошу на майбутнє подавати правдиву і об'єктивну інформацію,а не відверту брехню!

avatar

Тугарова Н.Ф.

18 лютого 2014 16:05