Делегація з Буковини бере участь у 14-му з’їзді Національної спілки журналістів України  (оновлено)

Делегація з Буковини бере участь у 14-му з’їзді Національної спілки журналістів України (оновлено)

21.04.2017, 12:42

У журналістському зібранні бере участь 241 делегат. Це представники журналістських спільнот з усіх регіонів України. На разі, учасники журналістського з’їзду заслухали звітні доповіді Олега Наливайка, голови НСЖУ з квітня 2012р. по березень 2014р., голови Держкомтелерадіо України; Сергія Томіленка, в.о. голови, першого секретаря НСЖУ; Йосипа Бурчо, голови Ревізійнох комісії НСЖУ. Нині триває обговорення доповідей. У роботі 14-го з’їзду НСЖУ беруть участь і делегати від Чернівецької обласної організації НСЖУ: Володимир Бобер, Тетяна Смолдирева, Олеся Жук, Ольга Кулько та Ярослав Лижник. З’їзд працюватиме 20-21 квітня. Його делегати обиратимуть нового голову Національної спілки журналістів України. 

ХІV з’їзд Національної спілки журналістів України (НСЖУ) висунув шість кандидатів на посаду голови Спілки. Висунуто: Валерія Бебика, Олександра Бухтатого, Віктора Чамару, Сергія Томіленка, Сергія Омельчука та Гліба Головченка.

До кінця дня делегати мали переобрати керівника. 20 квітня, делегати ХІV з’їзду Національної спілки журналістів України (НСЖУ) не змогли у першому турі обрати голову Спілки. У другий тур вийшли два кандидати – Сергій Томіленко і Олександр Бухтатий. Раніше з’їзд висунув шість кандидатів на посаду голови Спілки. У першому турі за Валерія Бебика проголосували 10 делегатів, за Олександра Бухтатого - 63, Віктора Чамару -21, Сергія Томіленка - 106, Сергія Омельчука – 12 та Гліба Головченка - 28.

Національна спілка журналістів (НСЖУ) обрала головою свого першого секретаря Сергія Томіленка. Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на Українські новини, таке рішення було ухвалене сьогодні на 14-му з'їзді НСЖУ в Києві.

За кандидатуру Сергія Томіленка віддали в другому турі свої голоси 131 із 258 делегатів з'їзду, за співробітника Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Олександра Бухтатого - 98 делегатів.

Представляючи свою програму, Томіленко заявив, що продовжить поступальний розвиток і омолодження найбільшої журналістської організації країни.

"Спілка залишатиметься авторитетною і незалежною. Вона не буде управлятися з Адміністрації Президента або інших органів, кожна ланка й кожен член спілки буде відчувати себе частиною єдиної команди", - заявив він.

При цьому Томіленко піддав критиці різкі заяви щодо "політично неправильної" позиції НСЖУ, які прозвучали під час з'їзду, і висловився за припинення політичних протистоянь всередині спілки після виборів нового керівника.

"Ми повинні бути єдиними у відстоюванні своїх прав. Повинно бути відкинуто як дикий і нецивілізований поділ журналістів на недоукраїнців, недопатріотов. Не повинно залишатися місця зловтісі, коли здійснюються напади на редакції "не своїх" газет або телеканалів. Я вважаю, що редакційна політика таких каналів може обговорюватися. Але цивілізованим способом, а не варварським. І НСЖУ жодним чином не повинна підтримувати репресії або обмеження прав журналістів", - зазначив він.

Також Томіленко назвав своїм першим завданням примирення в керівництві НСЖУ і припинення ворожнечі між окремими групами на чолі організації.

 Нагадаємо, наразі НСЖУ очолює перший секретар Сергій Томіленко, який виконує обов’язки голови після того, як обраний на з’їзді 24 квітня  2012 року Олег Наливайко 17 березня 2014 року став головою Держкомтелерадіо.

Як писав «Детектор медіа», Київська, Харківська, Волинська та Дніпропетровська обласні організації НСЖУ висунули своїх кандидатів на посаду голови Спілки. Пізніше стало відомо, що кандидат від Дніпропетровської області Олексій Ковальчук відмовився балотуватися на голову Спілки. 13 квітня також стало відомо, що голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко не балотуватиметься на голову НСЖУ.

Джерело: https://bukovyna.tv/, http://detector.media/ 

1