Дехто з депутатів міської ради перетворив проблему перевезення чернівчан на власну  піар-акцію

Дехто з депутатів міської ради перетворив проблему перевезення чернівчан на власну піар-акцію

16.03.2017, 20:34

Спершу депутати Чернівецької міськради активно просували мораторій на підвищення цін на проїзд у громадському транспорті до 1 квітня. Фахівці з юруправління ще тоді казали, що це рішення ухвалювали з порушенням не лише регламенту, а законів. Потім перевізники звернулися до суду з позовом щодо міськради. 

- Я прошу юридичне управління надати інформацію, підтвердити або спростувати - чи було скасоване рішення міської ради про встановлення заборони на підвищення тарифу на проїзд у суді, - поцікавився Андрій Ілюк, депутат Чернівецької міськради.

- 6 березня було скасовано, ще не надійшло до нас. Надійде - ознайомимо, згідно з регламентом, голів депутатських фракцій, - повідомив Олександр Шиба, начальник юридичного управління Чернівецької міськради. 

Та автор мораторію вирішив, що якщо ініційовану ним заборону скасовують через суд, то хай би рада і рішення виконкому про підвищення тарифу з 1 квітня до 4 гривень скасувала. 

- Ви тут, у Чернівцях витягаєте останню копійку і останню гривню, і добиваєте людей підвищенням тарифів на проїзд у громадському транспорті. Наша фракція вимагає стати на бік чернівчан. І ми підготували звернення про скасування рішення виконкому про підвищення тарифу, - заявив Андрій Ілюк, депутат Чернівецької міськради.

Деякі депутати теж не полінувалися влаштувати піар-акцію на здорожчанні проїзду. 

- Заяви, що спочатку буде вивчення всіх даних, які надали перевізники, що ми не піддамося на шантаж, а після цього все робиться навпаки. У вас совість є?, - наголосив Василь Продан, депутат Чернівецької міськради.

Але справа тут не в совісті, а в документах, вимогах і комфорті десятків тисяч чернівчан, які стали жертвами транспортного колапсу в місті, каже міський голова. 

- У рішенні чітко прописано, що ті перевізники, які пройшли перевірку комісійну, обстежено рухомий склад, надали доступ до GPS-навігації, привели транспортні засоби у відповідність. І тільки після цього з ними можна говорити про тариф, - запевнив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова. 

Усі основні угоди з перевізниками розірвані, каже міський голова. А до нового конкурсу допустять лише тих, хто виконає всі умови: обладнає маршрутки GPS-навігаторами, дотримуватиметься графіку руху, забезпечить чистоту в салонах. А за кожне порушення в нові договори пропишуть штрафи. 

- Читайте нормативну базу. Жодному перевізнику не піднімуть тариф без виконання умов. Рішення не вступає (тариф), з перевізниками укладаються договори на тимчасові перевезення. Основні договори розірвані, - пояснив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Депутати ж, за класиком, вимагали: спершу нова якість, а лише потім тариф. 

- Якщо будем знову гратися в ці "грайки", що будемо проводити конкурс по три гривні, то ніхто сюди не прийде - ні з інших міст, ні навіть наші перевізники, - зауважив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Врешті, ні до чого не домовилися. Бо депутати хотіли бачити рішення виконавчого комітету з усіма вимогами, а чиновники його ще не підготували. Тож із питанням скасування нового і поки що остаточно не затвердженого тарифу мусять поки зачекати.  

1


КОМЕНТАРІ (2)

Все таки потрібно депутатам проходити психічну експертизу. Цевоньки шо на фото таки хвореньке.

avatar

Таки да.

16 березня 2017 19:37

Такий собі підлуватенький за-Проданчик. Пташенятко з-під крила Тягнибока з регіональним душком.

avatar

Шо да, то да

16 березня 2017 20:06