Де в Чернівецькій області найбільше корупціонерів

Де в Чернівецькій області найбільше корупціонерів

13.06.2019, 14:25

Про це сьогодні, 13 червня, повідомив начальник обласного управління захисту економіки.

За словами керівника, з початку року працівниками управління захисту економіки в Чернівецькій області було складено 213 протоколів за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції».

До суду притягнуто 170 осіб за порушення антикорупційного законодавства.

Кількісно по районам розгляд судами протоколів виглядає наступним чином:

Район

Накладено штраф

Закрито

Шевченківський

5

3

Першотравневий

1

1

Заставнівський

14

 

Вижницький

 

3

Глибоцький

17

 

Герцаївський

16

 

Новоселицький

23

1

Кельменецький

6

1

Кіцманський

27

1

Сторожинецький

4

 

Сокирянський

2

 

Путильський

6

 

Хотинський

49

2

Апеляційний суд

 

1

Начальник управління роз’яснив, які фактори впливають на стан корупційності. Це, насамперед, демографічний фактор, адже існує думка про те, що чим більше регіон тим більше і корупціонерів. Іван Тичина заперечив це твердження. На його думку, в першу чергу на стан корупційності впливає більше не кількість населення в регіоні, а кількість суб’єктів, на яких розповсюджується дія Закону.

Разом з тим, очевидно, що до факторів впливу не можна відносити національність, соціальний статус чи віросповідання. Керівник обласного управління заперечив припущення, що в Бессарабії корупціонерів більше, ніж в Карпатах.

Але, чим більше в районі населення та державних службовців (представників органів місцевого населення) – тим більше існує вірогідність корупційних проявів.

Також він наголосив, що не менш важливими факторами є наявність правової самосвідомості, інформативна політика в антикорупційній сфері – ці чинники знижують рівень корупційних проявів. А чинником, який безпосередньо впливає на зростання рівня корупційності, є несправедливе правосуддя або й потурання судової гілки влади корупціонерам та колізії в законодавстві. Ці колізії трактуються на користь громадян, і це нормальна загальносвітова практика, які притягуються до відповідальності.

Начальник Управління захисту економіки в Чернівецькій області вважає, що відхилення від справедливого правосуддя або трактування нормативно-правових актів суддями на свій розсуд породжує свавілля і беззаконня, що часто «повертається бумерангом» для самих служителів «Феміди»…

1


КОМЕНТАРІ (1)

Найбільше корупціонерів в обласному управлінні захисту економіки під керівництвом найбільшого корупціонера та взяточника ТИЧИНИ ІВАНА!!!

КОМУ ЩЕ ЩО НЕ ЗРОЗУМІЛО ,  ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО САЛАГОРА. ЯКЕ ЇХАЛО, ТАКЕ І ЗДИБАЛО.

avatar

Садигура Саша

14 червня 2019 20:57