ДАБІ змусила Чернівецький ЦНАП обслуговувати мешканців області

ДАБІ змусила Чернівецький ЦНАП обслуговувати мешканців області

11.08.2015, 23:57

Державна архітектурно-будівельна інспекція України домоглася від Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Чернівецької міської ради обслуговування мешканців області щодо прийому документів в рамках реалізації так званої «будівельної амністії».

Деякий час ЦНАП Чернівецької міської ради відмовлявся приймати декларації про готовність об'єктів до експлуатації (які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт) від людей, які мешкають в Чернівецькій області, а не в місті Чернівці. Це викликало зайву соціальну напругу та справедливе обурення громадян. Адже відповідно до вимог чинних нормативних актів реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації (у тому числі щодо тих об'єктів, які підпадають під «будівельну амністію»), здійснюється через центри надання адміністративних послуг, утворені при Київській міській держадміністрації, міських радах (їх виконавчих органах) населених пунктів, які є адміністративними центрами областей.

Для відновлення законності ДАБІ звернулась до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та до Державної регуляторної служби України  з проханням надати роз'яснення щодо правомірності відмови ЦНАП у прийнятті відповідних декларацій.

 Вищевказані установи підтвердили неправомірність дій ЦНАПу Чернівецької міської ради. Станом на сьогодні Інспекція домоглася відновлення нормальної роботи Центру. Тепер мешканці Чернівецької області можуть безперешкодно звертатися до Центру надання адміністративних послуг Чернівецької міської ради, який знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Б. Хмельницького, 64-А. В приміщенні ЦНАПу постійно знаходиться працівник ДАБІ, який надасть громадянам усі необхідні консультації та роз’яснення.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чим вихваляється ДАБІ? Тим що заставили мешканців сільських районів їхати сотні кілометрів до обласного центру  щоб подати документи,а потім отримати результати.Чому не організували цю роботу через районні ЦНАПи?Чому не виконують проголошену Президентом і Урядом програму децентралізації? Не можуть чи не хочуть бути ближчими до людей?

avatar

Петро Луців-керівник ЦНАП Чернівецької міської ради

18 серпня 2015 11:35