'Cьогодні ми спостерігаємо не розвиток, а знищення місцевого самоврядування', - переконує Максим Бурбак. Натомість Папієв, Маніліч і Галиць  запевняють, що 'українське народовладдя' на Буковині вони не принижують

"Cьогодні ми спостерігаємо не розвиток, а знищення місцевого самоврядування", - переконує Максим Бурбак. Натомість Папієв, Маніліч і Галиць запевняють, що "українське народовладдя" на Буковині вони не принижують

07.12.2011, 18:38

ШАНОВНІ БУКОВИНЦІ! 7 грудня вже одинадцять років ми відзначаємо День місцевого самоврядування. Це свято символізує утвердження соціальної, правової держави, яка грунтується на засадах місцевої демократії. Доведено практикою, що втілення в життя демократичних принципів самоврядування сприяє вирішенню повсякденних  проблем людей. Одним з прикладів є органи самоорганізації населення, створення яких значно покращує взаємодію і взаємозв”язок влади і територіальної громади. 

На жаль, сьогодні ми спостерігаємо не розвиток, а знищення місцевого самоврядування. Цей інститут реального народовладдя поступово стає не самостійним впливовим органом вільного вибору громадян, а підпорядкованим та залежним інструментом діючої влади.

Демократичні сили повинні докласти максимум зусиль, аби засади місцевого самоврядування, активна роль територіальних громад у вирішенні питань життєдіяльності своїх міст,  селищ і  сіл, довіра до обраних народом депутатів насправді відповідали реальності, були зразком діючого самоврядування не на словах, а на ділі.

В день професійного свята бажаю всім справжнім прихильникам та  компетентним, відповідальним працівникам місцевого самоврядування, депутатам місцевих рад усіх рівнів успіхів та неухильного бажання зміцнювати і розвивати основні самоврядні засади, допомагати та сприяти  буковинцям у вирішенні їхніх питань, об”єднувати людей у спільному прагненні жити в демократичній, європейській країні!

Лише разом ми змінимо наше майбутнє!

 

 З повагою, голова фракції політичної партії «Фронт змін» в обласній раді Максим Бурбак

 

ПРИВІТАННЯ голови обласної державної адміністрації Михайла ПАПІЄВА та заступника голови обласної ради Валентина МАНІЛІЧА з нагоди Дня місцевого самоврядування
 
Шановні буковинці! Від імені крайової влади щиро та сердечно вітаємо вас з нагоди свята українського народовладдя – Дня місцевого самоврядування. Це воістину свято, адже кожен громадянин України користується конституційним правом обирати та бути обраним до складу депутатського корпусу органів представницької та законодавчої влади. З приємністю відзначаємо, що депутати місцевих рад Буковинського краю чесно та відповідально виконують покладені на них обов’язки щодо захисту невід’ємних прав та законних інтересів виборців, забезпечення поступального соціально-економічного, культурного та духовного розвитку територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області.

Цього святкового дня ми складаємо данину вдячності та шани ветеранам самоврядної ниви, чий життєвий та професійний досвід допомагає представникам молодої генерації депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування опановувати мистецтво відповідального служіння людям та Українській державі. Щиросердно зичимо усім, хто пов’язав свою долю із щоденною працею на благо громади, нових успіхів у самоврядній праці, високої творчої наснаги у досягненні благородної мети зміцнення народовладдя на нашій рідній землі.

З повагою

Голова обласної  державної адміністрації  Михайло Папієв

Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч 

Сьогодні, 7 грудня, Україна відзначає День місцевого самоврядування. Урочистості з цієї нагоди відбулися у приміщенні Чернівецької обласної філармонії. Службовців органів місцевого самоврядування та депутатів усіх рівнів привітав перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць. “Добробут людей і сильна держава неможливі без ефективної публічної влади, а особливо без залучення громадян до процесу прийняття рішень і саме стан самоврядування – найголовніший показник розвитку демократії будь-якого суспільства”, – відзначив Георгій Галиць.  “Я хочу відкинути різні нісенітниці та звинувачення з боку певних політичних сил, що лунають на адресу обласної влади, яка начебто принижує місцеве самоврядування в краї, і, не дивлячись на свято, відповісти їм сьогодні: це неможливо  зробити з кількох причин, головна з них полягає в тому, що ініціатива місцевих громад сильніша за будь-які спроби її спинити чи згасити, бо це сила народу”, – наголосив перший заступник керівника крайової виконавчої влади.  

Довідково: У 1990 році, коли Україна перебувала у складі Радянського Союзу, був прийнятий закон про місцеве самоврядування. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України "Про День місцевого самоврядування" від 25 листопада 2000 року № 1250/2000: "...враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності..."  Нагадаємо, що відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" місцеве самоврядування - це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Місцеве самоврядування здійснюється територіальними громадами сіл, селищ, міст як безпосередньо, так і через сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи, а також через районні та обласні ради, які представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст.



КОМЕНТАРІ (1)

Цікаво, що про це торжество самоврядування а ля Гріша з Турятки  думають Федорук і Панчишин?

avatar

Перехожий

07 грудня 2011 16:31