'Чистити місто від снігу - це вам не бюджет чи землю ділити, або  вето мера долати': городяни дорікають депутатам за відсутність контролю

"Чистити місто від снігу - це вам не бюджет чи землю ділити, або вето мера долати": городяни дорікають депутатам за відсутність контролю

13.11.2016, 23:20

Депутати Чернівецької міської ради і прості городяни активно коментують у соціальних мережах сьогоднішню негоду і роботу міських комунальників. 

Більшість відзначають намагання міської влади оперативно реагувати на ситуацію. Зокрема, вказуючи на те, що техніка була готова ще вчора в обід. І працює з ночі. Робили перерву на обід. Вулиці міста проїздні. На відміну від сусідів, громадський транспорт не зупинявся. 

Своє бачення ситуації в місті на власній сторінці у ФБ оприлюднив депутат міськради Віктор Савчук  (“Блок Петра Порошенка – “Солідарність”).

Всіх вітаю з початком зими!!! Спілкувався з друзями з Тернополя, Івано-Франківська, зі Львова!!! Дивно !!! Але в цих містах комунальні служби цілий день розчищають та прибирають сніг !!!! А в нас - як кожний рік !!! ПРОПОНУЮ  на черговій сесії заслухати керівників комунальних служб відповідальних за порядок наших доріг! Чи наше місто саме гірше ? Чи наші городяни не заслуговують безпечно ходити, безпечно їздити ????????????????? - написав Віктор Савчук

Користувачі відреагували на критичний допис депутата

Илона Охотская Віктор Савчук: рекомендую Вам организовать выездное заседание депутатской группы в міськшеп, с целью изучения графика уборки города от снега, осмотра снегоуборочной техники (количество , состояние), вникнуть в кадровые вопросы (график выхода на работу, наличие водителей, условия труда и т.д.), наличие песка и смесей для посыпки! Тут вопрос в оперативности, а она по сравнению с другими городами у нас хромает, причём очень сильно! Я сегодня по городу ни одной машины не видел !!! Смотрю сессии, куча наблюдательных рад создаётся над всеми ком.предприятиями, а вот уборку города от снега, о котором пять дней предупреждают, проконтролировать некому !!! Ведь это не бюджет распределять и не землю делить, я уже не говорю о преодолении вето !!!

До заочної дискусії  долучився керівник інспекції з питань благоустрою С.Обшанський. На підвердження того, що депутат Савчук фактично маніпулює фактами, С.Обшанський оприлюднив сюжет ТСН, в якому заперечується інформація "друзів" депутата про нібито кращу ситуацію у сусідів.  

Ще вранці на снігові замети також відгукнувся депутат від "Самопомочі" Віталій Гавриш.

- Візьми і зроби! Випав сніг, бери лопату/трактор і йди працювати. Не жалійся, якщо не зробиш ти, за тебе не зробить ніхто. - написав на своїй сторінці у ФБ депутат Чернівецької міської ради Віталій Гавриш. - Передаю естафету колегам з чернівецького осередку Самопомочі та Чернівецькій міській раді.

 

Депутат "Народного контролю" Іван Гончарюк також взяв участь у "сніговому" флешмобі.

Про ситуацію з прибиранням міста від снігу висловився також депутат від "Батьківщини" Юрій Бурега

Між чищенням доріжок від снігу, спілкуванням із комунальниками та загляданням до соцмереж  чекаю, чи хоч  хтось у цьому місті скаже добре слово за двірників, працівників КЖРЕПів, дорожників, які незважаючи на всі негаразди, які були, є, і завжди будуть, все ж таки працюють, чистять місто від снігу, - написав депутат Юрій Бурега на своїй сторінці у ФБ. - Навіть при тій техніці, яка в них є? Чи може в місті є люди, які вміють краще це робити, чи бажають показати приклад, як вночі, а потім вдень їздити на техніці поміж залишених авто на узбіччі вулиці, чи може є люди, які краще організовували роботу в таких умовах, а ми всі їх не дооцінюємо? Чи може хтось із вас ремонтував техніку, за свої кошти, щоб вона їздила в найскладніших умовах, чи випустили на дороги свою техніку, та ще й безкоштовно? Чи комусь нагадати, як, ким і чим чистились дороги раніше? Чи може нагадати комусь, як і хто брискав слиною на засідання виконкому у тому ж таки 2012 році - 5 чи 6 грудня і хто пісок у Єгипті в той час закуповував. Не маєте можливості допомогти - не заважайте. Говорити і писати в цій країні є кому, плуга нема кому тягати!

1