Чиновники заперечили інтерес до майна і землі чернівецького тубдиспансеру, який задумали ліквідувати

Чиновники заперечили інтерес до майна і землі чернівецького тубдиспансеру, який задумали ліквідувати

08.03.2017, 19:49

У Чернівцях планують ліквідувати лікарню – міський протитуберкульозний диспансер. Його планують приєднати до обласного тубдиспансеру, ліквідувавши як юридичну особу.

Колектив виступає проти.

"Два корпуси міськтубдиспансеру побудовані за кошти громади, ще за Австрії, - йдеться у листі за підписом працівників установи. - І на протязі 100 років тут лікують хворих на туберкульоз. Мінялася влада, і всі знаходили кошти для лікування хворих на туберкульоз і тільки в незалежній Україні їх немає.

Туберкульоз – інфекційна, заразна хвороба, яка уражає усі верстви населення, а особливо соціально - незахищені, потребує тривалого, дороговартісного лікування, спричиняє високу смертність.

Колектив і пацієнти міськтубдиспансеру вважають, що зараз не на часі проводити такі реформи в медицині, коли в Україні іде війна, коли народ доведений до зубожіння, захмарні тарифи на комунальні платежі, немає ефективних соціально-економічних реформ, безробіття, неподолана епідемія туберкульозу".

Підписанти закликають керівництво департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА в сусідніх регіонах "запозичити досвід і зробити щось корисне для громадян Буковинського краю, а не тільки закривати відділення і лікарні, викидати досвідчених фахівців на вулицю і залишати пацієнтів без кваліфікованої медичної допомоги".

У департаменті кажуть, що іншого виходу немає.

- Ми маємо приймати непросте рішення, це важко, але мусимо вживати всіх заходів, щоб буковинці отримували якісні послуги в медичних установах, - прокоментував molbuk.ua ситуацію заступник директора Департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк. – В умовах нестачі фінансування треба уникати нераціонального використання коштів. Тож два туберкульозні диспансери об’єднуємо. Пропонуємо ліквідувати міський, зокрема, через юридичну колізію – диспансер є обласною комунальною установою, але його приміщення належать громаді Чернівців. Тож бюджетний кодекс не дозволяє нам виділяти кошти, наприклад, на ремонти приміщень. Хвилювання працівників тубдиспансеру я розумію. Працівників пенсійного віку доведеться скоротити. Всім медичним працівникам запропонуємо роботу в обласному диспансері або в інших установах. А поліклініку на вулиці Українській буде повністю збережено. 

Наразі питання реорганізації розглянули вже дві комісії обласної ради, підготовлено проект рішення сесії. Отож остаточне рішення буде ухвалюватися депутатами облради. 
У Чернівцях ліквідовують лікарню – колектив проти

Чутки про якісь інтереси до майна міського тубдиспансеру Ю.Лесюк спростовує – земля і приміщення перебувають у власності громади Чернівців, тож розпоряджатися ними може лише міська рада. 

Також заступник директора департамент повідомив, що аналогічні кроки з об’єднання протитуберкульозних установ зробили і в сусідніх областях.

Джерело: molbuk.ua/
У Чернівцях ліквідовують лікарню – колектив проти

1


КОМЕНТАРІ (1)

А що так званий обласний департамент охорони здоров"я робить, окрім того,що мутить воду? То до ендокринологів причепились, прагнучи знівелювати створений руками інших Центр, то інфекційне відділення надумали скорочувати, усі санаторії області занапастили, а тепер закриттям тубдиспансеру небезпечну заразну хворобу поширюватимуть... Круті специ!

avatar

VМишо

09 березня 2017 11:35