Чиновники, бізнесмени, студенти, лікарі здавали кров в Чернівцях

Чиновники, бізнесмени, студенти, лікарі здавали кров в Чернівцях

16.06.2018, 15:16

Кров як вода - необхідна щодня.

Чиновники, бізнесмени, студенти, лікарі здавали кров в Чернівцях.

Близько 50 чол. долучились до кроводачі в Чернівцях.

 У Всесвітній день донора, в Чернівцях провели акцію в Чернівецькому обласному центрі служби крові. Долучитися запрошували усіх охочих. Організатором виступив Буковинський державний медичний університет.

До акції долучились Чернівецька обласна громадська організація «Асоціація випускників Буковинського державного медичного університету», Чернівецька обласна громадська організація «Буковинська футбольна асоціація медиків», Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України, Чернівецький осередок Всеукраїнської асоціації студентів-медиків (UMSA), журналісти, політики, ІТ компанії (Soft Serve) переселенці та всі бажаючі.

Протягом дня співробітники центру працювали злагоджено, щоб максимально більша кількість донорів здала кров. Велика кількість донорів, що здавали вперше, а є ті які продовжують здавати разом із організацією акції від БДМУ. За результатами двох днів здали кров близько 50 чол., але й була незначна кількість людей що не змогли належним чином підготуватись до кроводачі та їм було відмовлено.

Як зазначив один із організаторів акції, асистент БДМУ Віталій Смандич: "Висловлюємо щиру подяку тим, хто в таку погоду знайшов час та можливість прийти та став донором, дякуємо за розуміння того що кров, як вода - необхідна щодня!".

За сприянні головного лікаря центру Анжеліки Каланчі всі донори отримали сувенірні кружки, які були наповнені сезонними вітамінами.

1