Чи заговорить радіо на Калічанці?

Чи заговорить радіо на Калічанці?

16.02.2017, 22:42

Просимо допомогти, щоб нам підключили радіоточки, які не працюють уже півтора місяця. Заявку в Укртелеком ми подали одразу. Там кажуть, що вона в роботі, але ніхто не приходить і нічого не справляє.

                                                    Жителі мікрорайону  Верхня       Калічанка у Чернівцях.

Те, що проводове радіо занепадає -- факт. І більшість тих, хто слухає його передачі, сприйме цю вість з болем. Бо саме по проводовому звучать патріотичні передачі, важливі місцеві, всеукраїнські та міжнародні новини. Саме журналісти першої програми Українського радіо дбають, щоб на теренах країни утверджувалася українська мова, а не російськомовний суржик, як це ведеться на більшості телеканалів. Отож, на працівників Укртелекому покладена важлива місія: допомагати державі формувати в громадян почуття патріотизму, естетичні смаки тощо.

Чи ставить перед собою та підлеглими таке завдання керівництво мережі – відповідь під сумнівом. А як виходить на практиці? На моє прохання уточнити коли саме надійшла до них заявка від жителів Верхньої Калічанки, черговий служби зажадав, аби я конкретно назвав шестизначні номери непрацюючих радіоточок. Природна річ, їх у мене не виявилося. Бо й номера радіоточки, встановленої у моїй квартирі, не знаю. Зрештою, в документах на сплату послуг, що надходять абоненту від ПАТ «Укртелеком», він і не значиться. Одне слово, замість того, щоб наближати послугу і самим наближатися до людей, працівники служби, нарочито ускладнюючи процес, віддаляються.

Здивувало пояснення й щодо іншого випадку, коли радіоточка в багатоквартирному будинку не працювала більше півроку, а монтер біля неї за цей час так і не об»явився. В Укртелекомі намагались виправдатися тим, що йде модернізація електроліній, а система радіозв»язку тісно пов»язана з ними. Ви вірите, читачу, що модернізація лінії до окремого будинку може тривати понад півроку?! Я, правду кажучи, не дуже…

Що ж до ремонту радіоточок на Верхній Калічанці, то раджу їх власникам бути наполегливішими, а також, на всяк випадок, даюномери телефонів, куди, нагадуючи про свій клопіт, можна звертатися: 51 54 23 та 55 53 53. Є ще номер всеукраїнської ремонтної мережі зв»язку – 0800 506 575. Але мої кількаразові спроби додзвонитися туди щоразу закінчувалися невдачею. Голос на автовідповідачі давав безліч порад на яку клавішу на телефонному апараті слід тиснути (а якщо він у вас безклавішний, дисковий, то як бути?), потім рекомендує зачекати 15 хвилин для зв»язку з оператором, а коли той час спливає, вас просто відключають.

Отож, терпіння і впевненості у власній правоті вам, верхньокалічанці! Дальшого вам патріотизму слухати Українське радіо! Якщо в працівників Укртелекому цієї риси бракує, то можете, ніскільки не озираючись назад, її прищеплювати. На користь справі!  

Опубліковано в газеті "Буковина" 10 лютого 2017 року. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Така ж ситуація і на бульварі Героїв крут, радіоточки єле шепчут, нікому нема до цього діла, хто того начальника тримає, який нічого не робить, кого просити і куда звертитись, допоможіть...........

avatar

бульлвар

17 лютого 2017 11:27