Чутки про успішне завершення розслідування справи Папієва виявилися сильно перебільшеними

Чутки про успішне завершення розслідування справи Папієва виявилися сильно перебільшеними

06.05.2015, 19:41

"Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває", - відповіли у Чернівецькій обласній прокуратурі на запит громадської активістки і журналістки Надії Бабинської. Водночас на якому саме етапі перебуває слідство з тексту відповіді зрозуміти складно. Щобільше, посилаючись на таємницю слідства прокурори фактично відмовили журналістці в розголошенні будь-якої додаткової інформації з цього приводу. 

Нічого надзвичайного ні у тривалому розслідуванні резонансної справи (хіба це дивина для України?), ні у відмові інформувати суспільство про хід слідства (це теж цілковито у вітчизняних традиціях) насправді немає. Хіба що за винятком одніє обставини. 

Ще 5 березня новопризначений прокурор Чернівецької області Микола Якимчук повідомив на прес-конференції журналістам, що справу... передано до Генеральної прокуратури України. Для подальшого внесення до парламенту подання про притягнення народного депутата України Михайла Папієва до кримінальної відповідальності. Бо таке подання - її компетенція. 

Власне на цій заяві посадовця і грунтувалося громадське очікування того, що справу Папієва ось-ось буде передано до суду. Звісно, тільки після того, як Верховна Рада України позбавить його недоторканості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор пообіцяв не залишити без розгляду заяву щодо зловживань Папієва, - Бурбак

Проте спочатку від справи Папієва умила руки Генеральна прокуратура України, а тепер і Чернівецька обласна прокуратура фактично дезавуювала заяву свого керівника. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генеральній прокуратурі України нічого не знають про справу Папієва?

1