Чурай розповів, які військкомати краще а які гірше справились з мобілізацією

Чурай розповів, які військкомати краще а які гірше справились з мобілізацією

19.08.2015, 22:39

Цього тижня завершилася шоста хвиля мобілізації. Вона тривала два місяці – з кінця червня по 17 серпня. 

У Чернівецькій області план мобілізації виконаний трохи більше, ніж на 50 відсотків. Вдалося призвати більше півтисячі чоловіків. Це на шість відсотків, або ж на 150 осіб більше, ніж під час попередньої, п’ятої хвилі призову.

Про це на прес-конференції для чернівецьких ЗМІ повідомив військовий комісар Чернівецької області Віталій ЧУРАЙ.

За словами комісара, темпи виконання планів мобілізації значно покращилися в останні тижні. А саме – після засідання ради оборони, рішенням якої визначили персональну відповідальність військових комісарів, керівників міст та районів, налагодили більш тісну співпрацю з працівниками прокуратури, СБУ, міліції. 

- Якщо до середини липня ми подавали по 30-40 чоловік на тиждень, то пізніше - починаючи з більше 60 осіб, - зазначив Віталій Чурай. - А протягом останнього тижня (10-17 серпня) – подали понад 200 військовозобов’язаних. Допомогли цьому працівники СБУ, прокуратури, які більш наполегливо працювали з керівникаи підприємств, що намагалися саботувати заходи проведення мобілізації. А також спрямували свої зусилля на сільську місцевість.

Водночас під час шостої хвилі мобілізації збільшилась кількість добровольців з Буковини.

Про це у середу на брифінгу заявив обласний військовий комісар Віталій Чурай.

Чурай зазначив, що під час цієї хвилі їх виявилося понад 50. 

- Раніше таких добровольців були одиниці, - зазначає військовий комісар. – А тепер – десять відсотків від мобілізованих. Тут і офіцери в запасі або у відставці, близько десяти полковників, які перебували на пенсії не один десяток років. Також багато хлопців, які вже проходили службу протягом попередніх хвиль мобілізації і знову пішли воювати.

Причиною такої кількості добровольців комісар вважає те, що багато чоловіків, які повернулися з АТО, не можуть знайти роботу. А там, на війні, вони вже мають досвід, авторитет, друзів.

На Буковині військкомати ледве знайшли чотирьох медиків для відправки в зону АТО.

Про це у середу повідомив обласний військовий комісар Віталій Чурай.

За його словами, для відправки на навчання до військово-медичної академії потрібно було п’ятеро лікарів-офіцерів. Цим займався Департамент охорони здоров’я, вишукував цих лікарів по районах. Заледве знайшли. Втім, відправити вдалося лише чотирьох.

"Дійшло до того, що всіх медиків збирали в лікувальних закладах, видавали повістки, - розповідає Віталій Чурай. – А люди виходили з приміщення начебто на медогляд і … пропадали".

За кількістю мобілізованих протягом шостої хвилі найкращі показники на Буковині має Новоселицький військкомат (60 відсотків).

Про це у середу на брифінгу повідомив обласний військовий комісар Віталій ЧУРАЙ.

Найгірші показники – у Кіцманського військового комісаріату (40 відсотків). Щодо даних по кожному району, то найкраще справилися з завданням Кельменецький район (70%), Вижницький (60%), Хотинський (55%), місто Чернівці (50%).

- Серед найгірших: місто Новодністровськ (23%), Сокирянський та Путилський райони (37%), Герцаївський, Заставнівський райони (38%). Замикає цю шістку Сторожинецький район, який виконав завдання на 43 відсотки, - повідомив Віталій Чурай.

Як відомо, під час шостої хвилі мобілізації з Буковини мобілізували понад 500 чоловік. 

Наступна, сьома хвиля мобілізації може розпочатися в Україні вже у грудні-січні.

Таку думку висловив у середу на брифінгу обласний військовий комісар Віталій Чурай.

"Це моя особиста думка, що нова хвиля може розпочатися на початку січня, а й то у грудні. Потрібен час, щоби підготувати призваних хлопців. Щоби це були люди, які можуть і вміють захищати свою країну. Вони прийдуть на мсце тих, кого призивали починаючи з січня цього року", - заявив він.

Незважаючи на те, що шоста хвиля мобілізації вже завершена, військові комісаріати продовжують викликати військовозобов’язаних.

Про це у середу на брифінгу заявив обласний військовий комісар Віталій Чурай.

За його словами, військовозобов’язаних будуть викликати до військкоматів і після позитивного проходження медогляду для укомплектування військових загонів в області. 

- Нам необхідно укомплектувати біля 30 таких загонів в області, а ще - роту охорони військових комісаріатів, стрілецький батальйон, які входять до складу підрозділів територіальної оборони, - зазначив В. Чурай.- Плануємо подальше проведення навчань, тренувань. Усі структури повинні повідомляти військкомат про зміни, які відбуваються з військовозобов’язаними.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Найгірші показники мобілізації у Кіцманському районі, бо Тріска Іван Степанович  допомагає косити від армії  своїм землякам.

avatar

зам охорони здоров'Я

19 серпня 2015 20:14