«Чумак» та «Сандора» дурили людей

«Чумак» та «Сандора» дурили людей

03.08.2012, 17:51

Як повідомили BukNEWS у Чернівецькому обласному відділенні Антимонопольного комітету України, одним із напрямків роботи відділення у звітному періоді також було здійснення заходів щодо запобігання та припинення порушень у вигляді недобросовісної конкуренції. За шість місяців 2012 року відділенням розглянуто 5 справ щодо припинення дій, у вигляді поширення інформації, яка вводить в оману споживачів (населення).

Зокрема, за результатами дослідження, розглянуто справу та оштрафовано (50 тис.грн.) одного з найбільших виробників продуктів харчування - ПАТ «Чумак» (Херсонська область) за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення, на упаковках майонезів торговельної марки «Чумак», неправдивої інформації,  «Схвалено Міністерством охорони здоров’я України», що вводила в оману споживачів. В даний час відділенням розглядається аналогічна справа проти потужного виробника соків та нектарів ТОВ «Сандора».

 Для оперативного виявлення та припинення порушень Законів України «Про захист економічної конкуренції» та «Про захист від недобросовісної конкуренції» у відділенні постійно діє пряма «гаряча» лінія  (0372) 55-46-80.

1