Чотири роки тому беркутівці штурмували Майдан: 'Просто зараз в дворі СБУ (Шевченка, 1) масово палять документи!'

Чотири роки тому беркутівці штурмували Майдан: "Просто зараз в дворі СБУ (Шевченка, 1) масово палять документи!"

19.02.2018, 17:04

19 лютого 2014 року BukNews повідомляв: Публікуємо новини з нагоди пам’яті Героїв Небесної Сотні.

"У внутрішньому дворі УСБУ в Чернівецькій області співробітники управління палять якість папери, величезні стоси. Про це повідомляється на сторінці Євромайдан Чернівці у ФБ. BukNews намагається перевірити цю інформацію. Є дві фотографії, які очевидно зробили з вікна одного із корпусів медичного університету. 

Приміщення силових структур Прикарпаття – обласних управлінь СБУ, МВС та прокуратури вночі захопили мітингувальники.

Протестна акція біля стін міліції не була тривалою – співробітники «Беркуту» без шоломів і масок добровільно залишили приміщення.

До протестувальників вийшов керівник УМВС в області Василь Фелик і запевнив, що ніяких злочинних наказів не надходило і що «дотримуватиметься букви закону». Головний міліціонер Прикарпаття також повідомив, що готовий піти у відставку і написав заяву на звільнення.

Сусідню будівлю управління СБУ люди взяли штурмом, виламали двері, кидали запалювальні суміші Як пояснили протестувальники, вони шукали документи на активістів Майдану.

В СБУ виникла пожежа, будівля зазнала серйозних руйнувань. В УМВС вибиті вікна на першому поверсі і в підвалі.

Як повідомила Наталія Сербин з громадської Народної ради, протестувальників в управліннях СБУ і УМВС зараз нема, бо «все розтрощено, нема що охороняти», а в приміщенні прокуратури чергують майданівці.

1